CIABATTA

CIABATTA

Ciabatta je kruh koji posebno volim. Obožavam njegov rustikalni izgled, rupice kojima je prožet i taj miris domaćeg, starinskog kruha.   Po svojoj debljini podsjeća na pogaču, ali je štruca. Ja ga volim poslužiti kao veliku bruschettu kada mi dolazi društvo. Sutradan... read more >>
TORTILJA ČIPS

TORTILJA ČIPS

Volite li tortilje? Ja ih spremam barem jednom tjedno, moja Kiara ih toliko obožava da ih koristi umjesto kruha za skoro pa sve.   Tortilja čips možete jednostavno napraviti od gotovih tortilja. Čips je gotov za nekoliko minuta i idealan je za sve dipove, namaze i... read more >>
QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

Quiche je jelo koje možete poslužiti u bilo koje doba dana. Idealan je za doručak, brunch ili kasnu večeru. Možete ga servirati kao prilog ili glavno jelo, a varijanti je bezbroj.   Ako volite šparoge, ovaj quiche ćete obožavati. Prhko tijesto s kremastim nadjevom od... read more >>
DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

Pljukanci su tradicionalna tjestenina koja ima svoj specifičan izgled. Radi se od brašna i vode, te je zaista preukusna.   Zbog svoje jednostavne pripreme i samo dva sastojka održala se kroz povijest kao jedna od omiljenih domaćih tjestenina.   Za njenu pripremu vam... read more >>
TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

Ovi jednostavni trokutići su idealan snack kad vam navrati društvo. Možete ih poslužiti uz društvene igre, filmsku večer ili kao brzu i preukusnu večeru za ukućane.   Trokutići se sastoje od gotovih kora za savijače, špinata i ricotta sira. Možete ih raditi u... read more >>
KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

Izrada kruha ne mora uvijek biti dugotrajna, zahtjevna ni teška. Kruh s praškom za pecivo je gotov za svega pola sata. Osim toga, jako je ukusan i mekan.   Ovaj kruh je prvi napravila Kiarina baka, moja mama i Kiari se jako svidio. Recept je preuzela od nje te ga malo... read more >>