DOMAĆI MLINCI

DOMAĆI MLINCI

Domaći mlinci su mi jedno od najdražih priloga uz pečenje. Kako u Dalmaciji nisu uobičajeni, moje bake i mama ih nikada nisu spremale tako da sam ih prvi put probala na jednom obiteljskom ručku moje prijateljice.     Tjestenina ima posebno mjesto u mom životu, s njom... read more >>
JEDNOSTAVNE ŠTRUCE BIJELOG KRUHA

JEDNOSTAVNE ŠTRUCE BIJELOG KRUHA

Pitanja o kruhu su jedna od najčešćih na blogu. Posebice kada se dogode dani poput ovih, gdje smo svi zatvoreni u svojim domovima.   Kruh je jedna od najvažnijih namirnica, barem nama. Kada imaš štrucu kruha doma, nećeš biti gladan. Kroz povijest je krh nahranio mnoga... read more >>
JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

Japanski mliječni kruh je najmekaniji i najpjenastiji mliječni kruh ikada. Ne mogu vam ni opisati koliko je ukusan, jednostavno se topi u ustima.   Za njegovu mekoću je zasluzan tangzhong. I koliko god ova riječ može zvučati komplicirano, riječ je o... read more >>
IRSKI SODA KRUH

IRSKI SODA KRUH

Jeste li probali irski soda kruh? Ako tražite kruh punog okusa koji će biti gotov za manje od sat vremena onda je ovaj kruh idealan za vas.   Irski soda kruh ne sadrži kvasac, samo sodu- kako ste vjerujem, i sami zaključili iz naziva. Divno je mekan i prepun je okusa.... read more >>
KRUH OD PALENTE

KRUH OD PALENTE

Kruh od palente možete jesti kao kruh ili kao kolač. Recept dolazi iz Amerike, a amerikancima je neizostavan na stolu za njihov najpoznatiji blagdan – Dan zahvalnosti.   U dosta recepata se koristi šećer, u nekima se kombinira i šećer i med. Meni je najdraži s... read more >>
MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU

MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU

Miris domaće juhe s mrvicama ili taranom, odnosno domaćom tjesteninom za juhu mi je jedan od najljepših početaka obiteljskih ručkova.   Nema ručka bez žlice. Rečenica je uz koju sam odrasla i koju mi je djed uvijek govorio kad sam odbijala jesti kuhani ručak, naročito... read more >>