PIZZA NAPOLETANA

PIZZA NAPOLETANA

 Pizza Napoletana, Napuljska pizza ili pizza Napolitana dolazi iz Napulja, kako joj i samo ime govori. Promjera je do 35 cm te ima karakterističan povišen rub. Za ovu pizzu je, za razliku od hrskave Romane, karakteristično mekano i elastično tijesto. Kod izrade... read more >>
DVOBOJNA DOMAĆA TJESTENINA U UMAKU OD MASLACA I LIMUNA

DVOBOJNA DOMAĆA TJESTENINA U UMAKU OD MASLACA I LIMUNA

Tjestenina je moje omiljeno jelo i razlog zašto sam zavoljela kuhanje. Kao malena bi se popela na prstiće kako bi mogla vidjeti svu čaroliju koja se odvijala na kuhinjskom stolu moje bake.   Malo brašna i koje jaje i tjestenina je spremna. Fascinantno kako od... read more >>
ZAPEČENA RIŽA S POVRĆEM

ZAPEČENA RIŽA S POVRĆEM

Zapečena riža s povrćem je idealan odabir za ukusan prilog ili glavno jelo. Možete joj nadodati povrće po želji, možete koristiti gljive, piletinu ili mix povrća poput mene.   Kod ovako pripremljene riže zaista nema pogreške, jedino na što trebate paziti je da je riža... read more >>
GUSTA JUHA OD BIJELIH ŠPAROGA I KRUMPIRA

GUSTA JUHA OD BIJELIH ŠPAROGA I KRUMPIRA

Dolaskom hladnijih dana juhe postaju omilje odabir za naše ručkove. Pogotovo ako se radi o gustim juhama poput ove. Gusta juha od šparoga i krumpira s prepečenim komadićima kruha i pancete je moj favorit ovih dana. Gotova je za svega pola sata zahvaljujući S-BUDGET... read more >>
RAVIOLI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

RAVIOLI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

Jesam li vam ikad rekla da je tjestenina zaslužna za moju ljubav prema kuhanju? Tjestenina je bila moj prvi odabir oduvijek. Kao malena sam je zvala Ono što se vrti, jer mi je riječ špageti bila komplicirana. Obožavala sam je.   Bila sam toliko malena da sam se morala... read more >>
HRSKAVA PILETINA U CORNFLAKESU I POMMES IZ PEĆNICE

HRSKAVA PILETINA U CORNFLAKESU I POMMES IZ PEĆNICE

Vjerujem da nema osobe koja ne voli pohanu piletu i krumpiriće. Ovaj omiljeni ručak može biti još jednostavniji i ukusniji.   Umjesto u klasičnom paniranju, piletinu pripremite s cornflakesom i zapecite u pećnici. Bez ulja, a sve je gotovo za 20-ak minuta.   Rebrasti... read more >>