QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

Quiche je jelo koje možete poslužiti u bilo koje doba dana. Idealan je za doručak, brunch ili kasnu večeru. Možete ga servirati kao prilog ili glavno jelo, a varijanti je bezbroj.   Ako volite šparoge, ovaj quiche ćete obožavati. Prhko tijesto s kremastim nadjevom od... read more >>
DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

Pljukanci su tradicionalna tjestenina koja ima svoj specifičan izgled. Radi se od brašna i vode, te je zaista preukusna.   Zbog svoje jednostavne pripreme i samo dva sastojka održala se kroz povijest kao jedna od omiljenih domaćih tjestenina.   Za njenu pripremu vam... read more >>
TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

Ovi jednostavni trokutići su idealan snack kad vam navrati društvo. Možete ih poslužiti uz društvene igre, filmsku večer ili kao brzu i preukusnu večeru za ukućane.   Trokutići se sastoje od gotovih kora za savijače, špinata i ricotta sira. Možete ih raditi u... read more >>
KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

Izrada kruha ne mora uvijek biti dugotrajna, zahtjevna ni teška. Kruh s praškom za pecivo je gotov za svega pola sata. Osim toga, jako je ukusan i mekan.   Ovaj kruh je prvi napravila Kiarina baka, moja mama i Kiari se jako svidio. Recept je preuzela od nje te ga malo... read more >>
SENDVIČ KRUH IZ KALUPA ZA KRUH

SENDVIČ KRUH IZ KALUPA ZA KRUH

Sendvič kruh je jedan od najmekanijih bijelih kruhova koje radim. Divno je mekan i lagan. Podsjeća na brioche zbog maslaca i mlijeka, a opet je pravi bijeli kruh. Omiljen je u mojoj obitelji i zadnje vrijeme ga baš često pečem.   Za vrijeme karantene kruh je namirnica... read more >>
DOMAĆI MLINCI

DOMAĆI MLINCI

Domaći mlinci su mi jedno od najdražih priloga uz pečenje. Kako u Dalmaciji nisu uobičajeni, moje bake i mama ih nikada nisu spremale tako da sam ih prvi put probala na jednom obiteljskom ručku moje prijateljice.     Tjestenina ima posebno mjesto u mom životu, s njom... read more >>