DOMAĆI SPAGHETTI U KREMASTOM UMAKU OD KOZICA

DOMAĆI SPAGHETTI U KREMASTOM UMAKU OD KOZICA

Domaća tjestenina je moja omiljena hrana. Biram je uvijek i mogla bi je jesti svih 7 dana u tjednu. Ona je moj najdraži comfort food, podsjeća me na baku i djetinjstvo u Dalmaciji. Jednostavno je obožavam.   Uz tjesteninu možete poslužiti sve, od pesta, umaka, šalši i... read more >>
KOLAČ OD KOKOSA IZ KALUPA

KOLAČ OD KOKOSA IZ KALUPA

Kolači iz kalupa za kruh su mi oduvijek bili posebno dragi. To su ujedno i kolači koji se u mojoj obitelji često nazivaju nedjeljnim kolačima. Nedjelja je dan kad smo svi doma i kad nam je kasni doručak obavezan, iako ga preko tjedna preskačemo (znam, sve znam…... read more >>
SLANA PECIVA U OBLIKU BUNDEVA

SLANA PECIVA U OBLIKU BUNDEVA

Mekana, mliječna peciva punjena ABC kulenom su idelana opcija kada vam dolaze prijatelji ili se zaželite toplih, domaćih snackova. Tijesto je divno, pjenasto brioche tijesto punjeno sirnim namazom.   Peciva su još zanimljivija jer su poprimila jesensko ruho i... read more >>
SALATA S PEČENIM BRESKVAMA

SALATA S PEČENIM BRESKVAMA

Salata s pečenim breskvama, pršutom i burratom je idealna ljetna salata. Ja je radim već nekoliko dana za redom i jednostavno je obožavam.   Rukolu možete zamijeniti bilo kojom salatom, te možete nadodati sve što volite. Masline idu divno uz ovu kombinaciju kao i... read more >>
WONTONS, KINESKI SAVITCI PUNJENI SIROM

WONTONS, KINESKI SAVITCI PUNJENI SIROM

Wontons su kineski jastučići od tijesta punjeni nadjevom. U početku se nisu razlikovali od dumplingsa ali su su s vremenom postala dva različita jela. Wotonsi imaju manje nadjeva te se tijesto drugačije mota. Najčešće se nadjevaju mesom, škampima ili sirnim namazom sa... read more >>