Tijesta su moja posebna ljubav. Obožavam ih raditi, na sve moguće načine. Lisnata, prhka, dizana… baš sva. Danas su mi dolazili prijatelji na druženje i odlučila sam se za male finger food zalogaje i pub style pite od tijesta s vrelom vodom punjenje mesom i... read more >>
Coleslaw ili salata od kupusa jedna je od mojih najdražih salata. Često je pripremam uz mesna jela i burgere, a neizostavna mi je uz pulled pork. Za njenu pripremu vam trebaju kupus i mrkva. Ja koristim ljubičasti i zeleni, tako salata dobije šarolikost boja. Za... read more >>
Čokoladna torta je moja omiljena slastica. Možete je raditi kao složenu tortu s biskvitom i kremama ili pak bržu i kremastiju verziju. Ja sam ovaj put radila onu bez pečenja uz pomoć Dolcela kreme za kolače od čokolade i Lino Lade Gold Creamy. Čokolada torta je... read more >>
Prhko tijesto i neodoljivi nadjev od borovnica čine ovu pitu pravom poslasticom. Još ako je i ukrasite, pretvorit će se u predivnu zimsku priču. Snježne kugle su mi oduvijek bile simbol zime, obožavam ih i svake godine nabavim jednu novu. Cijelu godinu ih držim u... read more >>
Čokoladna salamica je vjerujem slastica koja je poznata svima. Svakako spada pod tradicionalne recepte naših baka, a svaka obitelj ima neki svoj omiljeni sastojak. No, od svih čokoladnih salamica, meni je oduvijek bila najdraža ona od Kiarine bake Milenke. Uvijek bi... read more >>
Torta s bademima, karamelom i čokoladom je kombinacija koja jednostavno zove na još. Biskvit je mekan i aromatičan, poput biskvita s vanilijom, ali mu je dodan badem. A krema, krema je swiss meringa. Ova krema je idealna za visoke torte, mote je raditi u raznim... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!