Ova tjestenina je moj GO TO recept kad nemam vremena za kuhanje, a jede nam se nešto brzo i fino.

Za njenu pripremu vam treba svega nekoliko sastojaka, umak je divno kremast i sve je jako brzo gotovo.

Rajčice možete peći u pećnici ili ih prepržiti u tavi, ja volim ispeći češnjak pa sam ih ovaj put pekla zajedno.

Burrata ovom umaku daje tu kremoznost te ju je potrebno samo izblendati s pečenim sastojcima, ja sam za to koristila svoj Delimano ručni blender koji ima više nastavaka, te s pomoću njega pripremam dosta jela, posebice kremaste juhe.

 

TJESTENINA S RAJČICAMA I BURRATTOM

SASTOJCI

1 glavice češnjaka
300 g cherry rajčica
maslinovo ulje
1 burrata
250 g tjestenine
sol, papar
ribani tvrdi sir, po želji

PRIPREMA

Glavicu češnjaka prepolovite te stavite u posudu. Dodajte prepolovljene cherry rajčice te maslinovo ulje pa pecite u pećnici oko 20ak minuta na 180 stupnjeva.

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu po uputstvima s vrećice.
Ispečene rajčice stavite u blender. dodajte češnjeve češnjaka (dovoljno ih je istisnuti) te začinite.
Dodajte burratu pa blenderom sve izblendajte u kompaktnu smjesu. Probajte pa po potrebi opet začinite.
Prebacite u tavu, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine te ocijeđenu tjesteninu.
Sve promiješate i poslužite uz naribani sir.