Čokoladna torta je moja omiljena slastica. Možete je raditi kao složenu tortu s biskvitom i kremama ili pak bržu i kremastiju verziju. Ja sam ovaj put radila onu bez pečenja uz pomoć Dolcela kreme za kolače od čokolade i Lino Lade Gold Creamy.

 

Čokolada torta je idealna za sve prigode ili kad se zaželite slatkog, ako vam dolaze gosti u zadnji tren ili vam se ne pali pećnica.

 

Da bi krema bila još svilenkastija i bogatija okusom, ja sam umiješala tučeno vrhnje i dodala Lino Ladu Gold Creamy. Ovakva krema je definitivno moj favorit za čokoladne kombinacije.

ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA

SASTOJCI za tortu promjera 20 cm

PODLOGA

  • 200 g čokoladnih zobenih keksa
  • 90 g maslaca, otopljen

KREMA

PRIPREMA
  1. Pripremite kalup za tortu promjera 20 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje kako bi lakše odvojili podlogu.
  2. Kekse usitnite u sjeckalici. Maslac stavite u lonac s debljim dnom te ga rastopite na vatri.
  3. Maslac odmah dodajte mljevenim keksima, kratko propulsirajte da se sve sjedini te prebacite u pripremljen kalup.
  4. Podlogu utisnite koristeći dno čaše ili sl.
  5. Podlogu stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.
  6. Za kremu dodajte sadržaj Dolcela kutije za kolače u posudu od električnog miksera ili običnu posudu.
  7. Dodajte hladno mlijeko te Dolcela šlag 5+, miksajte dok ne dobijete kremu.
  8. Sada dodajte 4 žlice Lino Lade Gold Creamy i mascarpone te ponovo sve sjedinite mikserom.
  9. Odvojite nekoliko žlica kreme, stavite ih u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom kako bi ukrasili tortu.
  10. Ostatak torte prebacite u kalup preko podloge. Poravnajte površinu malom špatulom pa ukrasite preostalom kremom.
  11. Ohladite u hladnjaku na dva sata ili preko noći.
  12. Tortu maknite iz obruča te prebacite na stalak za torte ili po želji.