PANNA COTTA S PIREOM OD BRESKVI

PANNA COTTA S PIREOM OD BRESKVI

Panna cotta je talijanski recept koji bi u prijevodu značio kuhana krema, a radi se od mlijeka i vrhnja uz dodatak šećera i želatine koja kremu čini kompaktnom i čvrstom.   Panna cotta po svom izgledu podsjeća na puding, ali ne sadrži jaja ni škrob.   Panna cottu... read more >>
KEKSI OD PEKAN ORAHA, SMEĐEG MASLACA I KARAMELE

KEKSI OD PEKAN ORAHA, SMEĐEG MASLACA I KARAMELE

Studeni mi je mjesec u kojem najčešće pečem keksiće. Obožavam ih! Ništa mi ne ugrije kuću kao miris toplih, svježe ispečenih keksića.   Keksići od karameliziranog smeđeg maslaca i pekan oraha, uz dodatak cimeta su pravi mali zimski užitak. Ove keksiće volim raditi u... read more >>
NAMAZ OD ČOKOLADE

NAMAZ OD ČOKOLADE

Ako volite Nutellu ili druge namaze od čokolade ili lješnjaka, ovaj namaz će vas u najmanju ruku oduševiti. Domaći čokoladni namaz je jedna od najboljih stvari koju možete sami napraviti.   Ovaj namaz je divno kremast, lijepo se nanosi i prepun je okusa. Možete ga... read more >>
TORTA SA SIRUPOM OD ŠIPKA I KREMOM OD MASCARPONEA

TORTA SA SIRUPOM OD ŠIPKA I KREMOM OD MASCARPONEA

Otkad znam za sebe znam i za stablo šipka u dvorištu obiteljske kuće mojih roditelja. Stablo se nalazi u tom dvorištu već generacijama. Bilo je tamo prije rođenja mog oca, pa čak i prije djeda. Staro je oko 100 godina (koliko mi znamo).  Uz to stablo i njegove plodove... read more >>
BOLLER PECIVA

BOLLER PECIVA

Moja draga susjeda Kristina se vratila iz Norveške oduševljena njihovim boller pecivima. Mekana, mirisna peciva prepuna okusa, punjena komadićima čokolade, grožđica ili prazna. Tako ih je lijepo opisala da sam ih odlučila istražiti.     Boller peciva su rađena od... read more >>