Moja draga susjeda Kristina se vratila iz Norveške oduševljena njihovim boller pecivima. Mekana, mirisna peciva prepuna okusa, punjena komadićima čokolade, grožđica ili prazna. Tako ih je lijepo opisala da sam ih odlučila istražiti. Boller peciva su rađena od... read more >>
Božićno jutro mi je jedno od najdražih. Bor i svjećice, otvaranje poklona, toplina doma i miris svježe pečenih fritula. Jel’ i kod vas tradicija da se rade fritule? Nama bi ih uvijek radila baka. Radila bi one starinske, koje se dižu satima. Ponekad bi ih... read more >>
Babka je poljski slatki kruh. Iako ima jako puno varijanti slatkog kruha, ovo je moj omiljeni. Jako je mekan i prije svega ukusan. Babka se može puniti različitim nadjevima, od voća do čokolade i orašastih plodova. Znate li po kome je babka dobila ime? Na poljskom... read more >>
Hobotnica je jako česta namirnica u priobalju. Najčešće je možete naći pečenu sa krumpirima ili skuhanu i spremljenu na salatu. Meni je ukusna u svim varijantama, a posebno u ovim polpetama. Ako niste znali hobotnica ima nisku kalorijsku vrijednost i puna je proteina... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!