Božićno jutro mi je jedno od najdražih. Bor i svjećice, otvaranje poklona, toplina doma i miris svježe pečenih fritula. Jel’ i kod vas tradicija da se rade fritule? Nama bi ih uvijek radila baka. Radila bi one starinske, koje se dižu satima. Ponekad bi ih... read more >>
Babka je poljski slatki kruh. Iako ima jako puno varijanti slatkog kruha, ovo je moj omiljeni. Jako je mekan i prije svega ukusan. Babka se može puniti različitim nadjevima, od voća do čokolade i orašastih plodova. Znate li po kome je babka dobila ime? Na poljskom... read more >>
Hobotnica je jako česta namirnica u priobalju. Najčešće je možete naći pečenu sa krumpirima ili skuhanu i spremljenu na salatu. Meni je ukusna u svim varijantama, a posebno u ovim polpetama. Ako niste znali hobotnica ima nisku kalorijsku vrijednost i puna je proteina... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!