MEDENI LOLLI POPSI

MEDENI LOLLI POPSI

Medene lolli popse sam radila u sklopu kolumne u kojoj sam pisala o čokoladi. U ovo adventsko vrijeme sam htjela napraviti brze, jednostavne i pre ukusne male zalogajčiće. Htjela sam neku zdraviju varijantu, da nas ne grize savjest što im nismo mogli odoljeti. Vodila... read more >>
ČOKOLADA OD TRI SASTOJKA

ČOKOLADA OD TRI SASTOJKA

Znate li da je čokolada jedna od najpopularnijih namirnica na svijetu? Glavni sastojak čokolade je zrno kakaa koje je plod biljke kakaovca. Ime za drvo kakaovac je Theobroma cacao, odnosno “hrana za bogove”, s čime se, sigurna sam svi slažemo. Jer, tko ne... read more >>
ORAHNJAČA

ORAHNJAČA

Orahnjača je ona vrsta kolača koja se sprema za svaku prigodu. Ovo je, ujedno i jedan od najčešćih kolača na koje nailazim u kuharicama, ali i kad odem u goste. Pogotovo u ovom blagdanskom periodu.   Orahnjaču su radile naše bake i jednako tako se radi i danas. Volim... read more >>
UŠEĆERENE JABUKE

UŠEĆERENE JABUKE

Posjećaju li vas ušećerene jabuke na djetinstvo? Meni uvijek izmame osmijeh na lice.   Na Poljani, gradskom trgu u Šibeniku, svaku zimu bi se kućica koja inaće prodaje sladolede pretvorila u malo carstvo ušećerenih jabuka i pečenih kestena. Obožavala sam tu kućicu,... read more >>
KAKO NASTAJE TIJESTO I KOJE SU OSNOVNE VRSTE

KAKO NASTAJE TIJESTO I KOJE SU OSNOVNE VRSTE

Kada bi definirali tijesto, rekli bi da je to masa brašna i tekućine (vode ili mlijeka) te ostalih dodataka poput soli, kvasca i ostalog. Osnovno tijesto je ono dobiveno upravo brašnom i vodom uz dodatak soli. Ostali dodaci definiraju vrstu i namjenu određenog brašna... read more >>