ORAHNJAČA

ORAHNJAČA

Orahnjača je ona vrsta kolača koja se sprema za svaku prigodu. Ovo je, ujedno i jedan od najčešćih kolača na koje nailazim u kuharicama, ali i kad odem u goste. Pogotovo u ovom blagdanskom periodu.   Orahnjaču su radile naše bake i jednako tako se radi i danas. Volim... read more >>
UŠEĆERENE JABUKE

UŠEĆERENE JABUKE

Posjećaju li vas ušećerene jabuke na djetinstvo? Meni uvijek izmame osmijeh na lice.   Na Poljani, gradskom trgu u Šibeniku, svaku zimu bi se kućica koja inaće prodaje sladolede pretvorila u malo carstvo ušećerenih jabuka i pečenih kestena. Obožavala sam tu kućicu,... read more >>
KAKO NASTAJE TIJESTO I KOJE SU OSNOVNE VRSTE

KAKO NASTAJE TIJESTO I KOJE SU OSNOVNE VRSTE

Kada bi definirali tijesto, rekli bi da je to masa brašna i tekućine (vode ili mlijeka) te ostalih dodataka poput soli, kvasca i ostalog. Osnovno tijesto je ono dobiveno upravo brašnom i vodom uz dodatak soli. Ostali dodaci definiraju vrstu i namjenu određenog brašna... read more >>
ROYAL ICING GLAZURA

ROYAL ICING GLAZURA

Royal icing ili kraljevska glazura je gusta glazura idealna za ukrašavanje. Sastoji se od bjelanjka, šećera u prahu i limunovog soka.   Razne dekoracije načinjene od ove glazure, nakon što se osuše mogu dugo trajati i jako su postojane. S royal icingom možete bojati,... read more >>
NAJMEDENIJI GINGERBREAD KEKSIĆI

NAJMEDENIJI GINGERBREAD KEKSIĆI

Gingerbread keksići su pravi mali vijesnici blagdana. Nijedan keksić mi nije toliko božični kao oni. Cijela njihova izrada se pretvori u zabavu i ukrašavanje. Prošle godine sam napravila malenu radionicu s Kiarom i njenim prijateljima i bilo nam je super. Možete ih... read more >>