Medene lolli popse sam radila u sklopu kolumne u kojoj sam pisala o čokoladi. U ovo adventsko vrijeme sam htjela napraviti brze, jednostavne i pre ukusne male zalogajčiće. Htjela sam neku zdraviju varijantu, da nas ne grize savjest što im nismo mogli odoljeti. Vodila sam se i time da krase stol na kojem se nalaze.
I tako su se u mojoj kolumni i na blogu našli ovi prekrasni lolli popsi. Ja sam ih posula s meni zanimljivim dodacima, vi ih slobodno prilagodite vašim željama ili jednostavno probajte moje kombinacije. Ukusni su i sami za sebe, bez dodataka.
Ja sam ih radila dva dana za redom i ponovit ću ih pred blagdane. Toliko o mojoj umjerenosti za vrijeme prosinca.
MEDENI LOLLI POPSI
SASTOJCI
- 150 g badema
- 150 g indijskih oraščića
- 15 kom datulja
- 3 žlice kakaa u prahu
- 3 žlice Letifico medene kreme s dodatkom kakaa
DODATNO
- kokosovo brašno
- maca prah
- kakao u prahu
- mljeveni bademi
- jestive latice
PRIPREMA
- Datulje namočite u toploj vodi na 2 sata. Potom ih ocijedite, odstranite im koštice i
ostavite ih po strani. - Sameljite bademe i indijske oraščiće. Dodajte im otkoštene datulje, kakao prah i i
Letifico medenu kremu. - Sve sastojke miksajte dok se ne povežu u kompaktnu smjesu.
- U zasebne posude stavite kokosovo brašno, maca prah, kakao prah, mljevene
- bademe i jestive latice.
- Od dobivene smjese radite kuglice koje uvaljajte u jednu od posuda s
- pripremljenim dodatkom.
- Gotove lolli pops nabodite na drveni štapić i tako poslužite.
Dobar tek!