LINZERI

LINZERI

Linzeri su predivni, maleni, prhki keksići punjeni pekmezom. Mislim da ne postoji osoba koja nije čula za njih. Rade se u vrijeme Božića i sastavni su dio blagdanskog stola.   Osim za vrijeme blagdana, možete ih raditi u bilo koje doba godine. Za njihovu izradu će vam... read more >>
BRUDET OD SUŠENOG MORSKOG PSA

BRUDET OD SUŠENOG MORSKOG PSA

Brudet je tradicionalno dalmatinsko jelo koje se može spremati od različite vrste riba. U ovo adventsko vrijeme najčešće se sprema bakalar. Brudet od bakalara je glavno jelo mnogim domovina na Badnjak. Ja ga spremam na način na koji ga je spremala moja baka, s... read more >>
BRZI RUSTIKALNI KRUŠČIĆI

BRZI RUSTIKALNI KRUŠČIĆI

Brzi rustikalni kruščići su idealni u onim trenutcima kada za sat vremena želite imati ispečene mekane i tople kruščiće.   Ja ih radim ujutro za doručak ili kada nam dolaze gosti u zadnji tren. Jel’ volite topli i mirisni kruh? Meni je uz njega sve ljepše i... read more >>
FRANCUSKA SALATA

FRANCUSKA SALATA

Što su blagdani bez lampica, ukrašenog doma, hrane i obitelji na okupu? Kojem jelu se najviše veselite?   Ove godine je cijela obitelj kod mene na Božičnom ručku. Jedva im čekam servirati svoju francusku salatu. Radim je za Božić i za Novu godinu. Nekako mi blagdanski... read more >>
DOMAĆA MAJONEZA

DOMAĆA MAJONEZA

Kako napraviti domaću majonezu i zašto ne uspijeva uvijek? Ne brinite, problem majoneze ćemo riješiti odmah! Otkrit ću vam trik kako ćete je napraviti, a da vam uvijek uspije. No, prije toga idemo razjasniti što to majonezu čini ovako divno kremastom. Majoneza se... read more >>
VEGE BURGERI

VEGE BURGERI

Volite li vege burgere? Pljeskavica u burgeru koja nije od mesa može zvučati nedovoljno ukusno, pogotovo ako ste navikli na sočne, mesne burgere. Moram vas razuvjerit!     Burgeri od povrća se mogu raditi na bezbroj načina, ovisno o tome što volite. Grah je uglavnom... read more >>