KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

Izrada kruha ne mora uvijek biti dugotrajna, zahtjevna ni teška. Kruh s praškom za pecivo je gotov za svega pola sata. Osim toga, jako je ukusan i mekan.   Ovaj kruh je prvi napravila Kiarina baka, moja mama i Kiari se jako svidio. Recept je preuzela od nje te ga malo... read more >>
SENDVIČ KRUH IZ KALUPA ZA KRUH

SENDVIČ KRUH IZ KALUPA ZA KRUH

Sendvič kruh je jedan od najmekanijih bijelih kruhova koje radim. Divno je mekan i lagan. Podsjeća na brioche zbog maslaca i mlijeka, a opet je pravi bijeli kruh. Omiljen je u mojoj obitelji i zadnje vrijeme ga baš često pečem.   Za vrijeme karantene kruh je namirnica... read more >>
DOMAĆI MLINCI

DOMAĆI MLINCI

Domaći mlinci su mi jedno od najdražih priloga uz pečenje. Kako u Dalmaciji nisu uobičajeni, moje bake i mama ih nikada nisu spremale tako da sam ih prvi put probala na jednom obiteljskom ručku moje prijateljice.     Tjestenina ima posebno mjesto u mom životu, s njom... read more >>
JEDNOSTAVNE ŠTRUCE BIJELOG KRUHA

JEDNOSTAVNE ŠTRUCE BIJELOG KRUHA

Pitanja o kruhu su jedna od najčešćih na blogu. Posebice kada se dogode dani poput ovih, gdje smo svi zatvoreni u svojim domovima.   Kruh je jedna od najvažnijih namirnica, barem nama. Kada imaš štrucu kruha doma, nećeš biti gladan. Kroz povijest je krh nahranio mnoga... read more >>
JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

Japanski mliječni kruh je najmekaniji i najpjenastiji mliječni kruh ikada. Ne mogu vam ni opisati koliko je ukusan, jednostavno se topi u ustima.   Za njegovu mekoću je zasluzan tangzhong. I koliko god ova riječ može zvučati komplicirano, riječ je o... read more >>
IRSKI SODA KRUH S GROŽĐICAMA

IRSKI SODA KRUH S GROŽĐICAMA

Jeste li probali irski soda kruh? Ako tražite kruh punog okusa koji će biti gotov za manje od sat vremena onda je ovaj kruh idealan za vas.   Irski soda kruh ne sadrži kvasac, samo sodu- kako ste vjerujem, i sami zaključili iz naziva. Divno je mekan i prepun je okusa.... read more >>