PARMIGIANA

Parmigiana je složenac od patliđana. Jelo je poteklo iz Italije, a svaka regija ga sprema na svoj način. Ipak, parmigiana sa Sicilije se smatra originalnim receptom. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak mesu. Za složenac vam treba... read more >>
CANCARELE ZA JUHU

CANCARELE ZA JUHU

U mojoj obitelji se uvijek spremala domaća juha s cancarelama, brzom tjesteninom od jaja i brašna. Za tren bi se zamiješala, a taj miris domaće juhe što bi se provlačio kroz cijelu kuću svi obožavamo!   Cancarele su stari način pripreme tijesta za juhu, moja baka ga... read more >>
DŽEM OD ŠLJIVA IZ PEĆNICE

DŽEM OD ŠLJIVA IZ PEĆNICE

Džemovi su mi sastavni dio svake zimnice. Omiljeno slatko voće sačuvano u staklenci. Ne znam kako vi, ali ja džemove koristim u svemu. Od namaza na kruhu, punjenja za palačinke, kolače, u tortama, krafnama i sl.     Kada radite svoju zimnicu, onda je to poseban... read more >>
NAJBOLJI CRUMBLE ( MRVIČASTI ) KOLAČ

NAJBOLJI CRUMBLE ( MRVIČASTI ) KOLAČ

Crumble, odnosno mrvičasti kolač je jedan od najjednostavnijih i najbržih kolača za koje znam.   Ja ga volim napraviti ujutro, kada se djeca probude da ih dočeka mekani kolač i kuhinja prepuna mirisa. Želim da djetinjstvo pamte po mirisima naših jutara. Ovaj crumble... read more >>
KANDIRANO VOĆE

KANDIRANO VOĆE

Kandirano voće mi je super grickalica, ali i kao dekoracija na tortama i kolačima. Dugo sam se susretala sa zapakiranim komadima kandiranog voća po trgovačkim centrima. Nikad se nisam vodila željom da ga sama napravim. Proces mi je djelovao dug i kompliciran.  ... read more >>
TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

Znate li da postoji oko 100 000 vrsta gljiva. One su ujedno i narasprostranjeniji organizmi na svijetu. I ne spadaju ni u biljke, ni u životinje. One su svijet za sebe. U njima mi ima nešto jako lijepo i mistično. Velikim dijelom su neotkrivene, dolaze iz šume i... read more >>