BOLLER PECIVA

BOLLER PECIVA

Moja draga susjeda Kristina se vratila iz Norveške oduševljena njihovim boller pecivima. Mekana, mirisna peciva prepuna okusa, punjena komadićima čokolade, grožđica ili prazna. Tako ih je lijepo opisala da sam ih odlučila istražiti.     Boller peciva su rađena od... read more >>
PULL APART ILI KRUH NA KOMADE S JABUKAMA I CIMETOM

PULL APART ILI KRUH NA KOMADE S JABUKAMA I CIMETOM

Pull apart slatki kruh mi je već duže favorit među slatkim pecivima, a peciva obožavam. Ako ga do sada niste radili može vam djelovati komplicirano po slici, ali je toliko jednostavan da ćete ga obožavati raditi jednako koliko i jesti.     Pull apart naziv dolazi od... read more >>
CIMET ROLICE

CIMET ROLICE

Znate li da se danas obilježava dan cimet rolica? Ako niste znali, u kalendar zabilježite 04. listopada kao dan kada ih nikako ne smijete propustiti, svake godine.     Čim malo zahladi ja ih obavezno pečem. Obožavam to mekano tijesto s maslacem, hrskavi šećer i cimet.... read more >>
PITA OD PEKAN ORAHA

PITA OD PEKAN ORAHA

Jesen mi je najdraže godišnje doba. Obožavam te njegove boje, mirise i plodove. Već sam pisala kako duboko vjerujem da nas godišnje doba u kojem smo rođeni na poseban način privlači. E pa, ja sam dočekala svoje. Jesen je konačno zamrisala i na blogu. Sreća!     Koji... read more >>
MAC AND CHEESE (MAKARONI SA SIROM)

MAC AND CHEESE (MAKARONI SA SIROM)

Kada spominjemo comfort food onda je ovo jelo jedno od najčešćih odabira. Mac and cheese je toliko popularan da, ako ga niste jeli, sigurno ste čuli za njega.     Makaroni u savršeno kremastom umaku od sira, zapečeni u pećnici, s hrskavom površinom. Ovo jelo je... read more >>
TORTA OD BUNDEVE

TORTA OD BUNDEVE

Torta od bundeve mi je prava jesenska torta. Jedva sam dočekala da malo zahladi i da je napravim. Prepuna je divnih začina poput cimeta, đumbra, muškatnog oraščića i klinčića.     Za pire od bundeve samo trebate ispeči bundevu i potom je usitniti. Možete koristiti i... read more >>