Ostalo je svega nekoliko dana do prosinca, a početak izrade blagdanskih keksića volim započeti linzerima. Oni su mi, uz medenjeke najbožićniji od svih božićnih keksića. Uostalom, uskoro će i Grgin rođendan, a linzeri su mu najdraži od svih. Ne znam što više voli,... read more >>
S prvim hladnijim danima otvaramo sezonu pečenja keksića. I moram vam priznati da sam jedva čekala studeni. Miris svježe pečenih keksića, začina, orašastih plodova… kuhinja puna brašna i male ručice koje utiskuju kalupiće u tijesto… kad god bi... read more >>
Jedan veliki keks, poslužen kao feta torte, uz kuglicu sladoleda. Ja kažem MOŽE! Ma, čak ga ne trebate ni kidati i vaditi iz tave. Možete ga jesti žlicom odmah iz nje. Ja opet kažem MOŽE! Volim “kako god” kombinacije, a choco chip keks mi je idealan za... read more >>
Mislim da ne postoji recept koji sam više puta testirala od ovoga. Choco chip keksići su mi oduvijek bili sinonim za kekse. Za ove kekse postoji bezbroj sličnih recepata i toliko su omiljeni da vjerujem da su ih svi barem jednom probali napraviti. Kakve choco chip... read more >>
Palmiers (fran. palme) ili slatke uši kako se još nazivaju najjednostavnija su poslastica koju znam. Osim toga, obožavam ih! Često ih možete naći pakirane u nekom od dućana, iako mi nisu ni upola ukusni kao kad ih sama napravim. Za njihovu prpremu vam treba lisnato... read more >>
Madeleines su jedni od najpoznatijih francuskih kolačića. Za njihovo nastajanje se vežu različite legende, a zna se da su nastali u 18.stoljeću. Jedno vrijeme su bili pomalo zaboravljeni, ali su zahvaljujući Proustu i njegovom predivnom djelu In Search Of Lost Time... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!