REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

Ako ste u potrazi za jednostavnim, a opet preukusnim i pravim ljetnim jelom, onda ste na dobroj stranici.   Ne znam za vas, ali meni nema više ljetnog jela od pašte na pomidore. To mi je nekako klasik. I iako ga jedem i spremam kroz cijelu godinu, svaki dolazak... read more >>
GRISSINI

GRISSINI

Grissini ili breadsticks (štapići od kruha) jedni su od omiljenijih snackova na svijetu. Kao i većina jela od tijesta, potječu iz Italije. Nastali su jos u 17. stoljeću, a smatra se da ih je izumio talijanski pekar Antonio Brunero iz Turina.     Grissine je u principu... read more >>
TART SA ŠPAROGAMA I RICOTTA SIROM

TART SA ŠPAROGAMA I RICOTTA SIROM

Volite li šparoge? Kod nas se spremaju često za vrijeme proljeća. Ako ste ih imali priliku i sami ubrati, onda je to potpuno novi doživljaj.   Šparoge se najčešće pripremaju kao fritaja s jajima, rižoto ili salata od šparoga. I koliko god volim sve navedeno, zaželim... read more >>
ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

Volite li šparoge? Ako ste ljubitelj ovog specifičnog povrća onda će vam se svakako svidjeti recept. A jeste li ikada brali divlje šparoge? Kod nas u Dalmaciji je običaj ići u šparoge. U proljeće ih ima posvuda, uglavnom su samonikle i možete ih pronaći bilo gdje u... read more >>
ŠUNKA U KRUHU

ŠUNKA U KRUHU

Ne znam za vas, ali uskršnji doručak mi je postao nezamisliv bez šunke u kruhu. Moj suprug je, sigurna sam, najveći obožavatelj ovog jela. Zahvaljući njemu svi smo zavoljeli ovako pripremljenu šunku.     Dugo godina bi je samo kuhala i poslužila uz tvrdo kuhana jaja i... read more >>
LAZANJE

LAZANJE

Jedna od prvih asocijacija na Italiju su mi lazanje. I pašta. Mnogo pašte u svim mogućim oblicima. Ako niste znali, obožavam talijansku kuhinju i ono što ona predstavlja.     Obitelj za velikim kamenim stolom ispod masline, djeca trče oko kuhinjskog stola punog brašna... read more >>