Miris domaće juhe s mrvicama ili taranom, odnosno domaćom tjesteninom za juhu mi je jedan od najljepših početaka obiteljskih ručkova.

 

Nema ručka bez žlice. Rečenica je uz koju sam odrasla i koju mi je djed uvijek govorio kad sam odbijala jesti kuhani ručak, naročito onaj jušni. Sada, kada imam svoju obitelj i svakodnevno im kuham, shvačam važnost kuhanih obroka, ljepotu u njihovoj pripremi, zdravlje i povezanost koju ona nose.

 

Mrvice ili tarana, odnosno domaća tjestenina će vam oduzeti svega nekoliko minuta, a juha će vam poprimiti taj predivan domaći okus. Meni su ove mrvice divne uspomene na djetinjstvo i uvijek radim duplu dozu jer ih sve pojedemo.

 

 

 

MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU

SASTOJCI
  • 1 jaje M veličine (50 g)
  • 110 g glatkog brašna
PRIPREMA
  1. Od jaja i brašna zamijesite tijesto. biti će dosta tvrdo, tako treba biti.
  2. Na ribež sa širim zupcima naribajte mrvice od tijesta.
  3. Mrvice ostavite na kuhinjskoj krpi da se osuše (nekoliko sati ili preko noći).
  4. Mrvice koristite po potrebi tako da ih stavte u kipuću juhu i kuhate 7-10 minuta.
  5. Spremite ih u posudu i pohranite na suho i hladno mjesto. Potrošite unutar 14 dana.

 

Dobar tek!