Ovi jednostavni trokutići su idealan snack kad vam navrati društvo. Možete ih poslužiti uz društvene igre, filmsku večer ili kao brzu i preukusnu večeru za ukućane.
Trokutići se sastoje od gotovih kora za savijače, špinata i ricotta sira. Možete ih raditi u kombinaciji s feta sirom, sa zeljem ili pak slatke, punjene nekim voćem i medom.
Ovi trokutići se slažu s raznim umacima. Možete ih poslužiti uz ljute, kiselo slatke ili blage umake. Na vama je da trokutiće prilagodite vašim željama. Uživajte!
TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM
SASTOJCI
- 1 paket gotovih kora za savijače
- 1 glavica luka
- 200 g špinata
- 250 g ricotte
- sol, papar
DODATNO
- ulje za premazivanje (repičino, suncokretovo)
UMAK OD JOGURTA
- 200 g grčkog jogurta
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 žličice soka od limuna
- sol, papar
PRIPREMA
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje.
- Luk usitnite pa ga dinstajte na laganoj vatri s malo ulja. Dodajte oprane i očišćene listove špinata. Posolite i popaprite. Kada vam je špinat “uvenuo” maknite s vatre. Špinat prohladite i usitnite nožem ili u sjeckalici. Usitnjeni špinat prebacite u posudu i dodajte ricotta sir. Po potrebi dodatno začinite.
- Na radnu podlogu postavite jednu koru za savijače. Premažite je uljem pa na nju posložite drugu koru.
- Kore iskidajte okomito na tri jednaka dijela.
- Na svaki dio postavite žlicu nadjeva. Koru presavinite tako da s lijevim ili desnim vrhom kore preklopite nadjev (kao na slici). Preklapajte preostali dio sve dok ne dođete do kraja. Dobiveni trokutić posložite na lim za pečenje.
- Isto ponovite s preostalim korama sve dok ne potrošite sve kore i nadjev.
- Posložene trokutiće premažite uljem te pecite 15 -20 minuta. Nakon 10 min trokutiće okrenite na drugu stranu kako bi dobili boju i s donje strane.
- Dok se trokutići hlade pripremite umak tako da sve sastojke promiješate i ohladite u hladnjaku do posluživanja.
Dobar tek!