Domaća tjestenina je jedna od najboljih stvari koju možete sami napraviti. Ako volite mediteransku hranu i umake, onda je ona neizostavan dio vaše kuhinje. Ja bi je mogla jesti svaki dan i nikada mi ne bi dosadila. Tjestenina je moj prvi odabir, uvijek. Domaća... read more >>
Parmigiana je složenac od patliđana. Jelo je poteklo iz Italije, a svaka regija ga sprema na svoj način. Ipak, parmigiana sa Sicilije se smatra originalnim receptom. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak mesu. Za složenac vam treba... read more >>
U mojoj obitelji se uvijek spremala domaća juha s cancarelama, brzom tjesteninom od jaja i brašna. Za tren bi se zamiješala, a taj miris domaće juhe što bi se provlačio kroz cijelu kuću svi obožavamo! Cancarele su stari način pripreme tijesta za juhu, moja baka ga... read more >>
Znate li da postoji oko 100 000 vrsta gljiva. One su ujedno i narasprostranjeniji organizmi na svijetu. I ne spadaju ni u biljke, ni u životinje. One su svijet za sebe. U njima mi ima nešto jako lijepo i mistično. Velikim dijelom su neotkrivene, dolaze iz šume i... read more >>
Kuhate li na pari? Ova tehnika je iznimno jednostavna, a ujedno će i najbolje očuvati hranjive tvari, teksturu i boju namirnica. Idealna je za kuhanje povrća, mesa ili ribe. Kada je riba u pitanju, priznajem, najdraža mi je ona s grill-a. No, meso oslića je... read more >>
Šalša od pomidora moje je omiljeno jelo, bez dileme. U njemu je smješteno moje djetinjstvo i svi okusi Dalmacije uz koju sam vezana. Kažu da čovjek treba raširiti svoja krila, upoznati razne kulture, običaje i vidjeti svijet, ali da se uvijek najljepše vratiti svojim... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!