Pir je jedna od najstarijih žitarica na svijetu i iznimno vrijedna namirnica na vašem stolu. Za razliku od pšenice, pirovo brašno sadrži manje glutena te je bogato vlaknima i mineralima. Ujedno, pir ima manje kalorija, a više proteina od pšenice. Možete ga koristiti... read more >>
Ako volite peciva tada će vam ovi pereci biti na listi omiljenih. Izvana su hrskavi, a iznutra mekani i pre ukusni. Ono što volim kod njih je to da su relativno brzo gotovi, pa kad ih se zaželimo ili nam gosti dolaze, za tren su spremni. Ja ih poslužujem uz sve,... read more >>
Banana bread, odnosno kruh od banane je već dugi niz godina na popisu popularnih slatkih “kruhova”. Početkom 20.-og stoljeća se nalazio u skoro svakoj američkog kuharici, a danas je poznat širom svijeta. Njegova priprema vam neće oduzeti puno vremena,... read more >>
Naan je indijski kruh koji je omiljen na istoku ali i u svijetu. Sastoji se od brašna, kvasca, vode, jogurta i malo maslinovog ulja. Tajna izrade naan kruha je u premazivanju maslacem i pečenja na jakoj vatri. Jednom kada ga probate, možete samo tražiti još.... read more >>
Sendvič s oopsie kruhom je odličan izbor kada želite brz i hranjiv obrok. Oopsi kruh je gluteen free, sastoji se od jaja i sirnog namaza i nema nimalo brašna u sebi. Ako razmišljate o zamjeni za kruh, ovaj kruhić vam može biti super opcija. Cijela tekstura mu je... read more >>
Foccacia je tradicionalna talijanska pogača. Predstavlja pravi primjer mediteranske kuhinje. U svom sastavu sadrži maslinovo ulje, ružmarin i krupnu morsku sol. Puna je okusa i mirisa i ja je najradije jedem samu. Ako ste je probali, znate o čemu govorim. Ovo je... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!
Privatnost i Kolačići: Ova web-stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web-stranice prihvaćate korištenje kolačića.
Kako bi saznali više, uključujući kako kontrolirati kolačiće, pročitajte ovdje:
Politika kolačića