CIABATTA

CIABATTA

Ciabatta je kruh koji posebno volim. Obožavam njegov rustikalni izgled, rupice kojima je prožet i taj miris domaćeg, starinskog kruha.   Po svojoj debljini podsjeća na pogaču, ali je štruca. Ja ga volim poslužiti kao veliku bruschettu kada mi dolazi društvo. Sutradan... read more >>
KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

Izrada kruha ne mora uvijek biti dugotrajna, zahtjevna ni teška. Kruh s praškom za pecivo je gotov za svega pola sata. Osim toga, jako je ukusan i mekan.   Ovaj kruh je prvi napravila Kiarina baka, moja mama i Kiari se jako svidio. Recept je preuzela od nje te ga malo... read more >>
SENDVIČ KRUH IZ KALUPA ZA KRUH

SENDVIČ KRUH IZ KALUPA ZA KRUH

Sendvič kruh je jedan od najmekanijih bijelih kruhova koje radim. Divno je mekan i lagan. Podsjeća na brioche zbog maslaca i mlijeka, a opet je pravi bijeli kruh. Omiljen je u mojoj obitelji i zadnje vrijeme ga baš često pečem.   Za vrijeme karantene kruh je namirnica... read more >>
DOMAĆI MLINCI

DOMAĆI MLINCI

Domaći mlinci su mi jedno od najdražih priloga uz pečenje. Kako u Dalmaciji nisu uobičajeni, moje bake i mama ih nikada nisu spremale tako da sam ih prvi put probala na jednom obiteljskom ručku moje prijateljice.     Tjestenina ima posebno mjesto u mom životu, s njom... read more >>
JEDNOSTAVNE ŠTRUCE BIJELOG KRUHA

JEDNOSTAVNE ŠTRUCE BIJELOG KRUHA

Pitanja o kruhu su jedna od najčešćih na blogu. Posebice kada se dogode dani poput ovih, gdje smo svi zatvoreni u svojim domovima.   Kruh je jedna od najvažnijih namirnica, barem nama. Kada imaš štrucu kruha doma, nećeš biti gladan. Kroz povijest je krh nahranio mnoga... read more >>
JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

Japanski mliječni kruh je najmekaniji i najpjenastiji mliječni kruh ikada. Ne mogu vam ni opisati koliko je ukusan, jednostavno se topi u ustima.   Za njegovu mekoću je zasluzan tangzhong. I koliko god ova riječ može zvučati komplicirano, riječ je o... read more >>