Kaže se da postoje dvije vrste ljudi na svijetu. Oni koji vole gumastiji, žilaviji okus bagelsa i oni koji vole mekanije, manje kuhane bagelse. Ali, kako god okrenemo, bagelse vole svi! Dugo vremena sam smatrala da se najbolji bagelsi mogu naći samo u New Yorku.... read more >>
Focaccia je jedan od razloga zbog kojih mi je talijanska kužina toliko draga. Ovo tijesto s maslinovim uljem, oblikovano kao pogača me osvojilo na prvi zalogaj. Od tada sam isprobala razne varijante i stalno sam u potrazi za savršenom kombinacijom. Na blogu imate... read more >>
Ne znam za vas, ali uskršnji doručak mi je postao nezamisliv bez šunke u kruhu. Moj suprug je, sigurna sam, najveći obožavatelj ovog jela. Zahvaljući njemu svi smo zavoljeli ovako pripremljenu šunku. Dugo godina bi je samo kuhala i poslužila uz tvrdo kuhana jaja i... read more >>
Izrada kruha je nešto u čemu baš uživam. Ako me pratite već neko vrijeme, sigurna sam da ste to i sami primjetili. Svaki korak, od prolaska brašna kroz prste pa do vađenja kruha iz pećnice mi je potpuno očaravajuć. I svaki taj korak zapisujem, proučavam, mjerim i... read more >>
Ne znam ima li mi išta više francuskog od baguette kruha. Kod nas ga često nazivaju i francuz, a sama riječ “baguette” znači štap. Za baguette je karakteristično da je uskog i dugog oblika i da ima neodoljivo hrskavu koricu. Inače, kruhovi su moja... read more >>
Što radite s ostatcima kruha koji vam ostanu sutradan? Jeste li ikada pohali kruh? Ovo je jedan od naših omiljenih doručaka. Slatki pohani kruh preliven javorovim sirupom ili posut šećerom. Sjećam se da je Kiara kao malena imala fazu pohanog kruha. Stalno ga je... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!