Što radite s ostatcima kruha koji vam ostanu sutradan? Jeste li ikada pohali kruh? Ovo je jedan od naših omiljenih doručaka. Slatki pohani kruh preliven javorovim sirupom ili posut šećerom.

 

 

Sjećam se da je Kiara kao malena imala fazu pohanog kruha. Stalno ga je htjela jesti i svako malo sam joj ga spremala. S vremenom smo se malo zasitili i zaboravili na ovo brzo jelo. Nekako smo ga zamijenili s nizom drugih recepata i mojim otkrivanjem novoga, posebice otkad imam blog. Rijetko kada radim više puta isto, izuzev naših standardnih jela.

 

 

Jutros sam se pitala što ću s ovolikim ostatkom kruha od jučer. Prezle imam dovoljno, napekla sam i croutons-e, ne treba mi više nijedno. I sjetim se pohanog kruha. Šteta što nisam snimila Kiarino oduševljene kada je čula što ćemo jesti. Uvjerena sam da bi to bila najbolja reklama za pohani kruh, ikada!

 

 

Ovako pripremljen kruh ne mora nužno biti sladak, možete ga raditi i u slanoj varijanti. Tada  samo izostavite arome i začine. Budite slobodni prilagoditi ga vašem ukusu i željama.

 

 

Također, malo stariji i tvrđi kruh lijepo upije smjesu s jajima pa vam savjetujem da takav koristite. Idealan je onaj star dan do dva, iako, možete pohati i svježi kruh, također.

 

 

POHANI KRUH

SASTOJCI
 • 6 feta (kriški) kruha

3 jaja L

 • 3 žlice mlijeka
 • 1 žličica arome vanilije
 • 1 žličica mljevenog cimeta
 • prstohvat soli

DODATNO

 • maslac za prženje
 • šećer (kristal ili u prahu), javorov sirup ili med – po želji
PRIPREMA
 1. Kruh iskidajte na 6 jednakih feta (kriški).
 2. Jaja umutite pjenjačom. Dodajte im mlijeko, vaniliju i cimet pa povežite sastojke.
 3. Maslac otopite na tavi.
 4. Svaki fetu umočite u smjesu s jajima s obje strane. Pustite par sekundi svaku stranu fete kako bi upila dovoljno smjese.
 5. Na srednje jakoj vatri pržite fete kruha. Kada jedna strana poprimi lijepu rumenu koricu okrenite na drugu. Dovoljno je pržiti oko 2 minute sa svake strane.
 6. Pohani kruh prebacite na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
 7. Servirajte ih tople. Po želji ih pospite kristal šećerom, šećerom u prahu ili prelijte javorovim sirupom ili medom.

 

TIPS & TRICKS
 • Ako ćete raditi slanu varijantu nemojte dodavati aromu vanilije i cimet. Slani pohani kruh poslužite uz sirne namaze, mladi sir ili same.

 

Dobar tek!