Izrada kruha ne mora uvijek biti dugotrajna, zahtjevna ni teška. Kruh s praškom za pecivo je gotov za svega pola sata. Osim toga, jako je ukusan i mekan.
Ovaj kruh je prvi napravila Kiarina baka, moja mama i Kiari se jako svidio. Recept je preuzela od nje te ga malo modelirala dodavanjem mlijeka i smanjivanjem udjela jogurta. Još je ukusniji.
Ovaj kruh je idealan kada poželite topli, svježi i mekani kruh, za doručak ili večeru. Za njegovu izradu vam treba svega par sastojaka i malo vremena.
KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO
SASTOJCI
- 350 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 12 g praška za pecivo (jedna vrećica)
- 75 ml mlijeka
- 180 g jogurta
- 2 žlice maslinovog ulja
PRIPREMA
- Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje promjera 20 x 20 cm.
- U posudu stavite sve sastojke i povežite ih pomoću špatule ili rukama.
- Posudu nauljite s malo maslinovog ulja. Tijesto prebacite u posudu i rukama ga lagano utisnite.
- Pecite 20- 25 minuta, odnosno dok vam kruh ne porumeni.
- Ohladite u kalupu.
Dobar tek!