Sendvič kruh je jedan od najmekanijih bijelih kruhova koje radim. Divno je mekan i lagan. Podsjeća na brioche zbog maslaca i mlijeka, a opet je pravi bijeli kruh. Omiljen je u mojoj obitelji i zadnje vrijeme ga baš često pečem.

 

Za vrijeme karantene kruh je namirnica koju najviše radim. Osim za nas, pečem ga i svojim roditeljima. Do sada sam napravila zaista mnogo različitih vrsta, no ovaj kruh im je daleko najdraži. Pogotovo mom ocu, on voli bijeli mekani kruh.

 

 

Danas sam odvojila malo vremena da vam ga slikam i natipkam recept. Sigurna sam da ćete ga zavoljeti jednako kao i mi.

 

 

 

SENDVIČ KRUH IZ KALUPA ZA KRUH

SASTOJCI

 • 350 g brašna
 • 120 g mlijeka
 • 140 g mlake vode
 • 1 žlica šećera
 • 1 žličica soli
 • 7 g suhog kvasca (jedna vrećica)
 • 60 g maslaca sobne temperature

PRIPREMA

 1. Pomiješajte mlijeko i vodu, neka vam temperatura ne bude veća od 35 stupnjeva.
 2. U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite brašno, kvasac, šećer i sol. Dodajte mlijeko i vodu pa povežite sve sastojke.
 3. Sada dodaje maslac iskida na komadiće. Dobro izradite tijesto, sve dok ne bude glatko i sjajno. Trebat će vam 6-8 minuta.
 4. Izrađeno tijesto prebacite u nauljenu posudu i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da se udvostruči, sat do sat i 30 minuta.
 5.  Nakon što se udvostručilo, tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu te ga lagano premijesite. Oblikujte ga prema dimenzijama kalupa za kruh. Moj kalup je dimenzija 12 x 25 cm. Kalup namastite, a dno mu obložite papirom za pečenje.
 6. Tijesto prebacite u kalup i pokrije čistom kuhinjskom krpom. Ostavite 45 minuta na topom kako bi tijesto ponovo naraslo.
 7. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kruh pecite 30 – 35 minuta, odnosno dok ne poprimi lijepu rumenu boju.
 8. Kruh prvo ohladite u kalupu pa ga potom izvadite na rešetku da se potpuno ohladi. Režite ga na fete.

 

Dobar tek!