TAPENADA ILI NAMAZ OD MASLINA

TAPENADA ILI NAMAZ OD MASLINA

Tapenada je naziv za namaz od maslina. Dolazi s juga Francuske, iz prelijepe Provanse. Može se raditi od crnih ili zelenih maslina, ovisno što vam je draže. Zanimljivo je kako tapenada ne nosi naziv po maslinama. Naime, kažete li u Provansi riječ tapeno, reći ćete... read more >>
PESTO NA 6 NAČINA

PESTO NA 6 NAČINA

Pesto je gusta, aromatična krema dobivena usitnjavanjem sastojaka u mužaru. Riječ pestare u talijanskom jeziku znači drobiti, gnječiti, mrviti. U Dalmaciji bi rekli peštati. Najpoznatiji pesto je onaj od bosiljka. Puni naziv ovog pesta je pesto genovese. Kako mu i... read more >>
PEKMEZ OD MARELICE

PEKMEZ OD MARELICE

Pekmez od marelice je jedan od meni najdražih pekmeza. Koristim ga za sve, doslovno. S ovim pekmezom se najčešće pune razna peciva, prhki keksići, premazuju se čokoladni kolači itd. Može vam poslužiti i kao ukusan doručak poslužen na kriški kruha. Sigurno ste ga... read more >>
SUŠENE RAJČICE

SUŠENE RAJČICE

Sušene rajčice spadaju u hranu koja nije uobičajena, cijenjene su te se često poslužuju u restoranima kao delicija. Njihov okus obogaćuje razna jela, koriste se kao dodatak umacima, na canapeima, bruschettima, pizzama, focacciama ili kao zasebna namirnica uz sir i... read more >>
CRUMBLE OD KRUŠKE

CRUMBLE OD KRUŠKE

U užurbanim danima poput ovoga danas, kada mi gosti dolaze u zadnji tren ili kada se jednostavno zaželim nečeg slatkog, crumble je idealno riješenje. Možete ga raditi s raznim voćem, postupak je isti. Jedne od mojih dražih varijanti su sa šumskim voćem ili breskvama.... read more >>
ALPHABET CAKE ILI TORTA SLOVO

ALPHABET CAKE ILI TORTA SLOVO

Alphabet cake ili torta slovo je postala jako popularna u svijetu. Kako i ne bi kad je toliko lijepa. Izgleda svečano, slavljenički, moderno i novo. Jako je zanimljiva, barem meni. Izvorni recept u sebi sadrži tijesto za pite. Nisam bila oduševljena odabirom tog... read more >>