Sendvič s oopsie kruhom je odličan izbor kada želite brz i hranjiv obrok. Oopsi kruh je gluteen free, sastoji se od jaja i sirnog namaza i nema nimalo brašna u sebi.
Ako razmišljate o zamjeni za kruh, ovaj kruhić vam može biti super opcija. Cijela tekstura mu je pahuljasta i pomalo spužvasta, pravi je mali proteinski zalogaj. Ovaj bezglutenski kruh spada pod LCHF kuhinju također, često se spominje i priprema. Mislim da je zaslužio da ga i vi probate.
SENDVIČ S OOPSIE KRUHOM
SASTOJCI ZA OOPSIE KRUH
- 3 jaja
- 100 g sirnog namaza (ja sam koristila ABC)
- 1 g praška za pecivo (pola žličice)
- prstohvat soli
- sezam za posipanje
PRIPREMA OOPSIE KRUHA
- Pećnicu upalite na 160 stupnjeva.
- Odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih stucite u čvrsti snijeg.
- U posebnoj posudi umutite 3 žumanjka, sirni namaz i prašak za pecivo.
- Snijegu od bijelanjaka dodajte umućena jaja i sir pa špatulom sve sjedinite. Nemojte previše miješati, dovoljno je da se sve poveže.
- Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Žlicom vadite smjesu na papir. Neka vam se jedno pecivo sastoji od dvije žlice smjese.
- Na dva kruhića pospite sezam. Meni je ispalo 6 većih kruhića što je dovoljno za 2 sendviča.
- Pecite ih 20-25 minuta ili dok ne poprime zlatno-žutu boju.
SASTOJCI ZA SENDVIČ
- tri oopsie kruhića
- matovilac (pola šake)
- žlica maslinovog ulja
- 5-6 tanjih listića Grana Padana ili drugog tvrdog sira po izboru
- dvije fete pršuta
- žlica skute (ja sam koristila ovčju)
SLAGANJE SENDVIČA
- Prvo složite oopsie pecivo pa matovilac na njega. Matovilac polijte sa par kapi maslinovog ulja.
- Složite par listića Grana Padana ili drugog tvrdog sira pa na njega stavite fetu pršuta.
- Prekoplite sa kruhićem koji ste namazali skutom.
- Ponovite redosljed s matovilcem, uljem, tvrdim sirom i pršutom.
- Na kraju sendvič preklopite oopsie kruhićem sa sezamom.
TIPS & TRICKS
- Bitno je da od bjelanjaka stučete čvrsti snijeg. Tucite ih najmanje 5 minuta.
- Žumnajke lagano umiješajte bjelanjcima. Nemojte izbiti zrak iz bjelanjaka prejakim i dugim miješanjem. Bjelanjci vam trebaju izgledati kao oblačići u smjesi.
Dobar tek!