Sendvič s oopsie kruhom je odličan izbor kada želite brz i hranjiv obrok. Oopsi kruh je gluteen free, sastoji se od jaja i sirnog namaza i nema nimalo brašna u sebi.

Ako razmišljate o zamjeni za kruh, ovaj kruhić vam može biti super opcija. Cijela tekstura mu je pahuljasta i pomalo spužvasta, pravi je mali proteinski zalogaj. Ovaj bezglutenski kruh spada pod LCHF kuhinju također, često se spominje i priprema. Mislim da je zaslužio da ga i vi probate.

SENDVIČ S OOPSIE KRUHOM

SASTOJCI ZA OOPSIE KRUH
  • 3 jaja
  • 100 g sirnog namaza (ja sam koristila ABC)
  • 1 g praška za pecivo (pola žličice)
  • prstohvat soli
  • sezam za posipanje
PRIPREMA OOPSIE KRUHA
  1. Pećnicu upalite na 160 stupnjeva.
  2. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih stucite u čvrsti snijeg.
  3. U posebnoj posudi umutite 3 žumanjka, sirni namaz i prašak za pecivo.
  4. Snijegu od bijelanjaka dodajte umućena jaja i sir pa špatulom sve sjedinite. Nemojte previše miješati, dovoljno je da se sve poveže.
  5. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Žlicom vadite smjesu na papir. Neka vam se jedno pecivo sastoji od dvije žlice smjese.
  6. Na dva kruhića pospite sezam. Meni je ispalo 6 većih kruhića što je dovoljno za 2 sendviča.
  7. Pecite ih 20-25 minuta ili dok ne poprime zlatno-žutu boju.

 

SASTOJCI ZA SENDVIČ
  • tri oopsie kruhića
  • matovilac (pola šake)
  • žlica maslinovog ulja
  • 5-6 tanjih listića Grana Padana ili drugog tvrdog sira po izboru
  • dvije fete pršuta
  • žlica skute (ja sam koristila ovčju)
SLAGANJE SENDVIČA
  1. Prvo složite oopsie pecivo pa matovilac na njega. Matovilac polijte sa par kapi maslinovog ulja.
  2. Složite par listića Grana Padana ili drugog tvrdog sira pa na njega stavite fetu pršuta.
  3. Prekoplite sa kruhićem koji ste namazali skutom.
  4. Ponovite redosljed s matovilcem, uljem, tvrdim sirom i pršutom.
  5. Na kraju sendvič preklopite oopsie kruhićem sa sezamom.

 

TIPS & TRICKS
  • Bitno je da od bjelanjaka stučete čvrsti snijeg. Tucite ih najmanje 5 minuta.
  • Žumnajke lagano umiješajte bjelanjcima. Nemojte izbiti zrak iz bjelanjaka prejakim i dugim miješanjem. Bjelanjci vam trebaju izgledati kao oblačići u smjesi.

Dobar tek!