DOMAĆI MLINCI

DOMAĆI MLINCI

Domaći mlinci su mi jedno od najdražih priloga uz pečenje. Kako u Dalmaciji nisu uobičajeni, moje bake i mama ih nikada nisu spremale tako da sam ih prvi put probala na jednom obiteljskom ručku moje prijateljice.     Tjestenina ima posebno mjesto u mom životu, s njom... read more >>
HOT CROSS BUNS ILI TOPLA USKRSNA PECIVA

HOT CROSS BUNS ILI TOPLA USKRSNA PECIVA

Hot cross buns su peciva koja se tradicionalno rade za vrijeme Uskrsa. Ova peciva su poznata po svom specifičnom izgledu, imaju znak križa te su prepuna suhog voća.   Hot cross buns peciva najčešće možete pronaći u Engleskoj ili Americi, iako su vremenom postala... read more >>
DOMAĆA USKRSNA POGAČA (PINCA)

DOMAĆA USKRSNA POGAČA (PINCA)

Kao malena sam obožavala gledati baku kako mijesi uskrsne pogače. Te slike su i mi i dalje jedne od najdražih uspomena iz djetinjstva. Starinska kužina, kredenca puna začina i aroma, stol prekriven brašnom i miris toplih peciva.   Dalmatinske žene, među njima i moje... read more >>
JEDNOSTAVNE ŠTRUCE BIJELOG KRUHA

JEDNOSTAVNE ŠTRUCE BIJELOG KRUHA

Pitanja o kruhu su jedna od najčešćih na blogu. Posebice kada se dogode dani poput ovih, gdje smo svi zatvoreni u svojim domovima.   Kruh je jedna od najvažnijih namirnica, barem nama. Kada imaš štrucu kruha doma, nećeš biti gladan. Kroz povijest je krh nahranio mnoga... read more >>
PJENASTE POGAČICE S KOMADIĆIMA ČOKOLADE

PJENASTE POGAČICE S KOMADIĆIMA ČOKOLADE

Pâte à choux ili hrustavo koje se kuha, a potom peče, jedno je od mojih omiljenih tijesta. Sigurna sam da ga znate po profiterolima ili princes krafnama.   Ovo tijesto je poznato po svojoj hrskavosti i nježnosti, a pogačice od njega su jednostavno predivne. Cijele su... read more >>
JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

Japanski mliječni kruh je najmekaniji i najpjenastiji mliječni kruh ikada. Ne mogu vam ni opisati koliko je ukusan, jednostavno se topi u ustima.   Za njegovu mekoću je zasluzan tangzhong. I koliko god ova riječ može zvučati komplicirano, riječ je o... read more >>