Cheesecake je jedan od najomiljenijih kolača diljem svijeta. No, ne moramo ga uvijek raditi kao tortu. Cheese kocke možete servirati kao kolačiće na pladnju, ukrasiti ih karamelom i voćem ili poslužiti same.
Priprema je zaista jednostavna i cijeli kolač je gotov za svega 15-ak minuta. Podloga je klasična podloga od digestive keksa i maslaca. Možete koristiti bilo koje čajne kekse za podlogu pazeći pritom na slatkoću. Po potrebi možete nadodati žlicu šećera u prahu ili meda.
Krema se ne peče i ne sadrži jaja. Sve što vam treba su sirni namaz, ja sam koristila ABC sirni namaz bijela čokolada i vrhnje za šlag. Ja sam u kremu nadodala malo šećera u prahu i ekstrakt vanilije.
Ove kocke su divno kremaste, a okusi se nadopunjuju s voćnim preljevima, želeima, karamelom i čokoladom.
CHEESE KOCKE BEZ PEČENJA S BIJELOM ČOKOLADOM
SASTOJCI
PODLOGA
- 250 g Digestive keksa
- 125 g maslaca, otopljen
KREMA
- 400 g ABC svježeg krem sira, sobne temperature
- 15 g šećera u prahu (2 žlice)
- 200 g bijele čokolade, otopljena
- 200 ml vrhnja za šlag, hladno
- 1 žličica ekstrakta vanilije
PRIPREMA
PODLOGA
- Pripremite kalup promjera 20 x 20 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
- Kekse usitnite u sjeckalici te ih prebacite u posudu.
- Maslac stavite u manji lonac s debljim dnom te ga na srednje jakoj vatri rastopite, odmah ga dodajte mljevenim keksima te pomoću špatule povežite sastojke.
- Podlogu prebacite na pripremljen kalup te je utisnite o dno.
- Kalup s podlogom spremite u hladnjak kako bi se podloga ohladila, za to vrijeme pripremite kremu.
KREMA
- Na pari ili u mikrovalnoj otopite čokoladu. Ostavite je po strani da se prohladi na sobnu temperaturu.
- U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite ABC svježi krem sir i šećer u prahu.
- Dodajte rastopljenu i prohlađenu čokoladu te sve povežite mikserom.
- Vrhenje za šlag stucite u šlag (neka bude čvrst, ali ga nemojte pretući).
- Pomoću špatule umiješajte tučeno vrhnje u ostale sastojke.
- Kremu prelijte preko ohlađene podloge pa cheesecake kocke spremite u hladnjak na tri sata ili preko noći.
- Ohlađeni kolač izrežite na kocke ili po želji.
Dobar tek!