Cheesecake je jedan od najomiljenijih kolača diljem svijeta. No, ne moramo ga uvijek raditi kao tortu. Cheese kocke možete servirati kao kolačiće na pladnju, ukrasiti ih karamelom i voćem ili poslužiti same.

 

Priprema je zaista jednostavna i cijeli kolač je gotov za svega 15-ak minuta. Podloga je klasična podloga od digestive keksa i maslaca. Možete koristiti bilo koje čajne kekse za podlogu pazeći pritom na slatkoću. Po potrebi možete nadodati žlicu šećera u prahu ili meda.

 

Krema se ne peče i ne sadrži jaja. Sve što vam treba su sirni namaz, ja sam koristila ABC sirni namaz bijela čokolada i vrhnje za šlag. Ja sam u kremu nadodala malo šećera u prahu i ekstrakt vanilije.

 

Ove kocke su divno kremaste, a okusi se nadopunjuju s voćnim preljevima, želeima, karamelom i čokoladom.

CHEESE KOCKE BEZ PEČENJA S BIJELOM ČOKOLADOM

SASTOJCI

PODLOGA

  • 250 g Digestive keksa
  • 125 g maslaca, otopljen

KREMA

  • 400 g ABC svježeg krem sira, sobne temperature
  • 15 g šećera u prahu (2 žlice)
  • 200 g bijele čokolade, otopljena
  • 200 ml vrhnja za šlag, hladno
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
PRIPREMA

PODLOGA

  1. Pripremite kalup promjera 20 x 20 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
  2. Kekse usitnite u sjeckalici te ih prebacite u posudu.
  3. Maslac stavite u manji lonac s debljim dnom te ga na srednje jakoj vatri rastopite, odmah ga dodajte mljevenim keksima te pomoću špatule povežite sastojke.
  4. Podlogu prebacite na pripremljen kalup te je utisnite o dno.
  5. Kalup s podlogom spremite u hladnjak kako bi se podloga ohladila, za to vrijeme pripremite kremu.

KREMA

  1. Na pari ili u mikrovalnoj otopite čokoladu. Ostavite je po strani da se prohladi na sobnu temperaturu.
  2. U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite ABC svježi krem sir i šećer u prahu.
  3. Dodajte rastopljenu i prohlađenu čokoladu te sve povežite mikserom.
  4. Vrhenje za šlag stucite u šlag (neka bude čvrst, ali ga nemojte pretući).
  5. Pomoću špatule umiješajte tučeno vrhnje u ostale sastojke.
  6. Kremu prelijte preko ohlađene podloge pa cheesecake kocke spremite u hladnjak na tri sata ili preko noći.
  7. Ohlađeni kolač izrežite na kocke ili po želji.

 

Dobar tek!

 

Recept je nastao u suradnji s ABC