SATARAŠ

SATARAŠ

Sataraš je jelo koje se u mojoj obitelj spremalo oduvijek. Spremale su ga moje bake i bilo je jedno od naših najdražih ljetnih jela.   Sataraaš se posluživao kao prilog raznim jelima. Jeli bi ga uglavnom hladnog. Sjećam se kako bi brat jeo sataraš na žlicu ili umakao... read more >>
STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

Da biste zakoračili u sourdough svijet potreban vam je starter. Starter je domaći kvasac proizveden od brašna i vode, najkraće rečeno. Naravno, starter je puno, puno više od ove jednostavne rečenice i dva sastojka. On je srce vašeg kruha.   Ujedno, starter je i prvi... read more >>
PAHULJASTA TORTA OD KOKOSA

PAHULJASTA TORTA OD KOKOSA

Ova torta mi je ljeto. I iako je spremam kroz cijelu godinu, najdraža mi je upravo sada. Možda jer me asocira na more, otoke i pijesak. Možda zato jer je bijela, nježna i pahuljasta. Kako god, ljetna mi je i obožavam je.     Biskvit joj je rađen od kombinacije glatkog... read more >>
VAFLI

VAFLI

Zadnjih dana vafle pečem stalno. Za dobručak, za na plažu, za užinu. Do nedavno ih nisam radila, nisam ni imala aparat za vafle. Nekako, nisam o njima nikad ni razmišljala.   Onda sam dobila upit za recept za vafle na blogu. Pa mi je zatrebao aparat za izradu korneta.... read more >>