VICTORIA SPONGE CAKE

VICTORIA SPONGE CAKE

Victoria sponge cake je tradicionalni engleski kolač koji se poslužuje uz popodnevni čaj. Zovu ga još i Victoria sandwich jer izrezan podsjeća na sendviče.   Spužvasti i mekani biskvit jednostavno ne možete ne voljeti. Idealan je za različite kreme i divno se slaže s... read more >>
BATTENBERG KOLAČ

BATTENBERG KOLAČ

Battenberg kolač je jedan od engleskih klasika koji svojim izgledom podsjeća na šahovnicu. Kolač je rađen od mekanog i spužvastog biskvita u dvije boje. Radi se o istom biskvitu kojem je polovica obogačena ili jestivom bojom ili kakaom, kavomi sl.   Battenberg se... read more >>
DOMAĆI HOT DOG

DOMAĆI HOT DOG

Iako prve verzije ovog slavnog jela vuču korijene iz Njemačke, hot dog svoju popularnost duguje Amerikancima. Sigurna sam da ste pogledali barem jedan film u kojem glumci izlaze iz ureda i na jednom od mnogobrojnih hot dog kolica – štandova zastaju kako bi... read more >>
PUDING OD OSTATAKA POGAČE (PINCE) S ENGLESKOM KREMOM

PUDING OD OSTATAKA POGAČE (PINCE) S ENGLESKOM KREMOM

Jedan od najboljih načina da iskoristite ostatke pogače (sirnice, pince) ili bilo kojeg drugog slatkog kruha je da ga pretvorite u neodoljivi puding. Ovo možete raditi s brioche pecivima, croissantima, mliječnim pecivima ili kruhom.   Ovako pripremljen puding možete... read more >>
ČOKOLADNI HOT CROSS BUNSI

ČOKOLADNI HOT CROSS BUNSI

Hot cross buns su jedna od najpoznatijih uskrsnih peciva i iako se tradicionalno vežu za Englesku i Ameriku, rade se diljem svijeta.   Obično su punjena suhim voćem od kojih glavnu ulogu imaju grožđice te premazuju toplom marmeladom i poslužuju za doručak.   Svoj... read more >>
RIBLJI TACOSI

RIBLJI TACOSI

Ponekad je dovoljan maleni odmak od klasične pripreme kako bi oduševili goste ili ukućane i servirali prepoznatljive okuse na malo drugačiji način.   Crveni bodečnjak je oborita riba izrazito nježne i mekane teksture, te je idealan za filetiranje i serviranje uz razne... read more >>