TRES LECHES

TRES LECHES

Tres Leches je kolač koji dolazi iz Latinske Amerike, divno je pjenast, poslužuje se hladan te je ispunjen mlijekom. Na Španjolskom tres leches znači tri mlijeka, jer se kolač polijeva kombinacijom tri mlijeka (obično, evaporirano i kondenzirano). Biskvit je spužvast... read more >>
KOLAČ OD JAGODA PO RECEPTU MARY BERRY

KOLAČ OD JAGODA PO RECEPTU MARY BERRY

Ovo je jedan od onih kolača koje radite za kišne vikende, neka nenadana druženja ili kasne doručke.   Kolač je iz Mary Berry-ne kuharice Mary Berry’s Baking Bible te se zove Strawberry Dessert Cake. Jedina razlika je što ga ja pečem manje nego što piše u... read more >>
ČOKOLADNI KOLAČ OD TIKVICA

ČOKOLADNI KOLAČ OD TIKVICA

Dvostruko čokoladan, dvostruko ukusan. Ovaj čokoladni kolač je toliko sočan i mekan da vam uz nega neće trebati nikakva krema ili dodatak. Uz to, glavni sastojak su mu tikvice. Da, tikvice.   Ako se niste susretali s tikvicama u slasticama i tijestima znam da može... read more >>
ČIPKASTI KEKSI (LACE COOKIES)

ČIPKASTI KEKSI (LACE COOKIES)

Ovi čipkasti keksići su spoj keksića, hrskavih badema i karamela. Kao da ste spojili karamel bombone i kekse u jedno. Idealni su za slaganje u sendvič s nekim od namaza po želji. Možete koristiti tamnu čokoladu koju ste prethodno rastopili na pari ili bilo koji namaz... read more >>
CHEESECAKE S PRELJEVOM OD JAGODA I MEDA

CHEESECAKE S PRELJEVOM OD JAGODA I MEDA

Dolazak proljeća uvijek najavi kolače poput cheesecake-a. Jednostavne, lagane i kremaste teksture uvijek prve osvoje nepca. Ako uz to dodate voće, dobitna kombinacija je zagarantirana.   I, iako ima na tisuće različitih verzija cheesecake-a, kada govorimo o onom... read more >>
KOUIGN-AMANN

KOUIGN-AMANN

Kougn-amann je jedno od najdivnijih i najposebnijih tijesta koje ćete probati. Vjerujte mi, ovo je The tijesto.   Ovaj bretonski klasik u svom nazivu nosi dvije glavne komponente od kojih je napravljen, kouign na bretonskom znači kolač, dok amann znači maslac. Ako... read more >>