FOCACCIA

FOCACCIA

Foccacia je tradicionalna talijanska pogača. Predstavlja pravi primjer mediteranske kuhinje. U svom sastavu sadrži maslinovo ulje, ružmarin i krupnu morsku sol. Puna je okusa i mirisa i ja je najradije jedem samu. Ako ste je probali, znate o čemu govorim. Ovo je... read more >>
JAJA BENEDICT

JAJA BENEDICT

Jaja Benedict su dobila ime po gospodinu i gospođi Benedict. Živjeli su u New Yorku, pripadali su aristokraciji i vikendom bi doručkovali u restoranu. Jednom je kuhar, samo za njih pripremio potpuno novi, poseban doručak. Pripremio je jaja Benedict. Ovaj doručak je... read more >>
EMPANADE

EMPANADE

Empanade su tradicionalno argentinsko jelo. Radi se o jastučićima tijesta koji se mogu puniti različitim nadjevima. Možete ih raditi slatke ili slane i umak prilagoditi punjenju. Danas vam donosim verziju s mljevenim mesom i začinima. Empanade su jelo koje možete... read more >>
TJESTENINA S KOZICAMA I MOTAROM

TJESTENINA S KOZICAMA I MOTAROM

Znate li što je motar? To je biljka koja raste uz more, a možete je vidjeti kako izvire iz stijena. Na našim otocima je jako rasprostranjen. Bere se do kolovoza kada počinje cvjetati pa ga je od tada bolje ne brati jer su mu listovi gorki. Često se kiseli ili sprema... read more >>
POLPETE OD HOBOTNICE I RIŽOTO OD TIKVICA

POLPETE OD HOBOTNICE I RIŽOTO OD TIKVICA

Hobotnica je jako česta namirnica u priobalju. Najčešće je možete naći pečenu sa krumpirima ili skuhanu i spremljenu na salatu. Meni je ukusna u svim varijantama, a posebno u ovim polpetama. Ako niste znali hobotnica ima nisku kalorijsku vrijednost i puna je proteina... read more >>
KRUH KOJI SE NE MIJESI

KRUH KOJI SE NE MIJESI

Jeste li ste čuli za kruh koji ne treba mijesiti? A da ima hrskavu koricu i da je rupičast iznutra? E pa ovo je taj kruh. Vjerujte, jednom kad ga napravite biti će vam na listi omiljenih i spremat ćete ga svako malo. Za ovaj kruh vam ne treba nikakvo umijeće... read more >>