Nedjelja ujutro mi je idealna za kasne doručke i dugo ispijanje kave. Tada se nigdje ne žurimo i stignemo uživati u zajedničkim trenutcima i doručku. Prije nekoliko godina sam naišla na pojam grilanog voća i odlučila ga probati. Vodila sam se onom, ako ga jedemo... read more >>
Danas sam spremala lazanje, uz njih mi je domaći bešamel obavezan. Ne samo da je obavezan nego je on presudan da bi lazanje bile ukusne. Bešamel jelu daje kremoznost, poveže sastojke i jelo učini sočnijim i ukusnijim. Bez domaćeg bešamela neka jela naprosto ne treba... read more >>
Kuhate li na pari? Ova tehnika je iznimno jednostavna, a ujedno će i najbolje očuvati hranjive tvari, teksturu i boju namirnica. Idealna je za kuhanje povrća, mesa ili ribe. Kada je riba u pitanju, priznajem, najdraža mi je ona s grill-a. No, meso oslića je... read more >>
Namaz od kozica je jedan od mojih najdražih namaza. To je, također i moj “it recept” kada nam u zadnji tren dolaze gosti, a ja moram izvaditi asa iz rukava. Ovaj namaz, osim što je gotov za tren, možete pripremiti u bilo koje doba godine. Kozice, pogotovo one... read more >>
Šalša od pomidora moje je omiljeno jelo, bez dileme. U njemu je smješteno moje djetinjstvo i svi okusi Dalmacije uz koju sam vezana. Kažu da čovjek treba raširiti svoja krila, upoznati razne kulture, običaje i vidjeti svijet, ali da se uvijek najljepše vratiti svojim... read more >>
Banana bread, odnosno kruh od banane je već dugi niz godina na popisu popularnih slatkih “kruhova”. Početkom 20.-og stoljeća se nalazio u skoro svakoj američkog kuharici, a danas je poznat širom svijeta. Njegova priprema vam neće oduzeti puno vremena,... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!