Kuhate li na pari? Ova tehnika je iznimno jednostavna, a ujedno će i najbolje očuvati hranjive tvari, teksturu i boju namirnica. Idealna je za kuhanje povrća, mesa ili ribe. Kada je riba u pitanju, priznajem, najdraža mi je ona s grill-a. No, meso oslića je... read more >>
Namaz od kozica je jedan od mojih najdražih namaza. To je, također i moj “it recept” kada nam u zadnji tren dolaze gosti, a ja moram izvaditi asa iz rukava. Ovaj namaz, osim što je gotov za tren, možete pripremiti u bilo koje doba godine. Kozice, pogotovo one... read more >>
Šalša od pomidora moje je omiljeno jelo, bez dileme. U njemu je smješteno moje djetinjstvo i svi okusi Dalmacije uz koju sam vezana. Kažu da čovjek treba raširiti svoja krila, upoznati razne kulture, običaje i vidjeti svijet, ali da se uvijek najljepše vratiti svojim... read more >>
Banana bread, odnosno kruh od banane je već dugi niz godina na popisu popularnih slatkih “kruhova”. Početkom 20.-og stoljeća se nalazio u skoro svakoj američkog kuharici, a danas je poznat širom svijeta. Njegova priprema vam neće oduzeti puno vremena,... read more >>
Ako ste u potrazi za brzim, a ukusnim, morskim jelom onda je grdobina u umaku od limuna i kapara idealan izbor. Čak ne morate biti ljubitelj ribe da bi vam se ovo jelo svidjelo, a ono što je najbolje, gotovo je za svega 15-ak minuta. Znate li zašto je grdobina... read more >>
Znate li da humus smatraju najzdravijim namazom na svijetu? Osim što je najzdraviji, također je i najpoznatiji namaz Bliskog istoka. Ovaj libanonski namaz od slanutka ima izrazito nježnu teksturu i blagi okus. Na istoku se poslužuje gotovo uz svako jelo. Humus je... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!
Privatnost i Kolačići: Ova web-stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web-stranice prihvaćate korištenje kolačića.
Kako bi saznali više, uključujući kako kontrolirati kolačiće, pročitajte ovdje:
Politika kolačića