FRANCUSKA SALATA

FRANCUSKA SALATA

Što su blagdani bez lampica, ukrašenog doma, hrane i obitelji na okupu? Kojem jelu se najviše veselite?   Ove godine je cijela obitelj kod mene na Božičnom ručku. Jedva im čekam servirati svoju francusku salatu. Radim je za Božić i za Novu godinu. Nekako mi blagdanski... read more >>
DOMAĆA MAJONEZA

DOMAĆA MAJONEZA

Kako napraviti domaću majonezu i zašto ne uspijeva uvijek? Ne brinite, problem majoneze ćemo riješiti odmah! Otkrit ću vam trik kako ćete je napraviti, a da vam uvijek uspije. No, prije toga idemo razjasniti što to majonezu čini ovako divno kremastom. Majoneza se... read more >>
VEGE BURGERI

VEGE BURGERI

Volite li vege burgere? Pljeskavica u burgeru koja nije od mesa može zvučati nedovoljno ukusno, pogotovo ako ste navikli na sočne, mesne burgere. Moram vas razuvjerit!     Burgeri od povrća se mogu raditi na bezbroj načina, ovisno o tome što volite. Grah je uglavnom... read more >>
KRUH OD HELJDINOG I CRNOG BRAŠNA S ORASIMA

KRUH OD HELJDINOG I CRNOG BRAŠNA S ORASIMA

Pečete li sami kruh? Ako ne, trebali bi. Dimenzija kruha će vam se zauvijek promjeniti. Ovu namirnicu, bez lažnog sjaja možemo postaviti na sami tron gastronomije.   Sigurno ste čuli barem za jednu od poznatih izreka: Trbuhom za kruhom, Kruh sa sedam kora, Kruha i... read more >>
BRZI KRUH OD PIROVOG BRAŠNA KOJI ĆETE OBOŽAVATI

BRZI KRUH OD PIROVOG BRAŠNA KOJI ĆETE OBOŽAVATI

Pir je jedna od najstarijih žitarica na svijetu i iznimno vrijedna namirnica na vašem stolu. Za razliku od pšenice, pirovo brašno sadrži manje glutena te je bogato vlaknima i mineralima. Ujedno, pir ima manje kalorija, a više proteina od pšenice. Možete ga koristiti... read more >>