UŠEĆERENI BADEMI

UŠEĆERENI BADEMI

Ušećereni bademi su poslastica koja se, čini mi se, sprema od pamtivjeka. Jeste li ikada, listajući stare fotografije baka i djedova vidjeli na stolu ušećerene bademe? Kod nas je običaj poklanjati ih u raznim prigodama. Ako ste bili na dalmatinskom vjenčanju (vjerujem... read more >>
ZAPEČENI BRIE SIR SA SMOKVAMA

ZAPEČENI BRIE SIR SA SMOKVAMA

Što znate o brie siru? To je najpoznatiji Francuski sir i jedan od najvećih svjetskih sireva. Proizvodi se u pokrajini Seine-et-Marne. Karakterizira ga bijela, plemenita plijesan, jestiva kora i mekana, kremasta unutrašnjost.   Brie sir se stoljećima proizvodi po... read more >>
DŽEM OD RAJČICA

DŽEM OD RAJČICA

Ako se dosada niste susreli s ovim džemom, zvučat će vam neobično. Zar ne? No, znate li da je rajčica voće? E, pa, zašto je onda ne spremiti u nekoj slatkoj varijanti.   Ovaj džem je kombinacija slatke rajčice iza koje se razvijaju predivni začini, uz dozu čilija.... read more >>
NAMAZ OD KOZICA

NAMAZ OD KOZICA

Namaz od kozica je jedan od mojih najdražih namaza. To je, također i moj “it recept” kada nam u zadnji tren dolaze gosti, a ja moram izvaditi asa iz rukava. Ovaj namaz, osim što je gotov za tren, možete pripremiti u bilo koje doba godine. Kozice, pogotovo one... read more >>
ŠALŠA OD POMIDORA NA DVA NAČINA

ŠALŠA OD POMIDORA NA DVA NAČINA

Šalša od pomidora moje je omiljeno jelo, bez dileme. U njemu je smješteno moje djetinjstvo i svi okusi Dalmacije uz koju sam vezana. Kažu da čovjek treba raširiti svoja krila, upoznati razne kulture, običaje i vidjeti svijet, ali da se uvijek najljepše vratiti svojim... read more >>
PARADIŽOT S KREMOM OD VANILIJE I ČOKOLADE

PARADIŽOT S KREMOM OD VANILIJE I ČOKOLADE

Paradižot je starinska poslastica od jaja, šećera i mlijeka. Radile su ga naše mame i bake. Sigurno ste ga jeli u djetinjstvu. Paradižot je poznat diljem svijeta. Francuzi ga zovu les œufs à la neige (snježna jaja), a Englezi floating island (plutajući otoci).   Ova... read more >>