DOMAĆI BEŠAMEL UMAK

DOMAĆI BEŠAMEL UMAK

Danas sam spremala lazanje, uz njih mi je domaći bešamel obavezan. Ne samo da je obavezan nego je on presudan da bi lazanje bile ukusne. Bešamel jelu daje kremoznost, poveže sastojke i jelo učini sočnijim i ukusnijim. Bez domaćeg bešamela neka jela naprosto ne treba... read more >>
LIMONCELLO KOLAČ OD LIMUNA

LIMONCELLO KOLAČ OD LIMUNA

Mekani, ukusni kolač citrusnog okusa, pečen u kalupu za kuglof. Miriše na jutarnju kavu i trenutak mira u kojem djeca još uvijek spavaju. Miriše mi i na popodne, na trenutke s prijateljicama, razgovore u kojima govorimo u isti glas. I smijeh. Miriše mi i na večer,... read more >>
SORBET OD ŠUMSKOG VOĆA

SORBET OD ŠUMSKOG VOĆA

Dok nam ljeto broji zadnje dane, idealno ga je ispratiti uz osvježavajući sorbet. Ovu zamrznutu poslasticu volim iz jako puno razloga. Gotov je za tren, a i treba mi samo nekoliko sastojaka da ga smiksam. Proces zamrzavanja je kraći od onog kod sladoleda, pa ga možete... read more >>
UŠEĆERENI BADEMI

UŠEĆERENI BADEMI

Ušećereni bademi su poslastica koja se, čini mi se, sprema od pamtivjeka. Jeste li ikada, listajući stare fotografije baka i djedova vidjeli na stolu ušećerene bademe? Kod nas je običaj poklanjati ih u raznim prigodama. Ako ste bili na dalmatinskom vjenčanju (vjerujem... read more >>
ZAPEČENI BRIE SIR SA SMOKVAMA

ZAPEČENI BRIE SIR SA SMOKVAMA

Što znate o brie siru? To je najpoznatiji Francuski sir i jedan od najvećih svjetskih sireva. Proizvodi se u pokrajini Seine-et-Marne. Karakterizira ga bijela, plemenita plijesan, jestiva kora i mekana, kremasta unutrašnjost.   Brie sir se stoljećima proizvodi po... read more >>