Dok nam ljeto broji zadnje dane, idealno ga je ispratiti uz osvježavajući sorbet. Ovu zamrznutu poslasticu volim iz jako puno razloga. Gotov je za tren, a i treba mi samo nekoliko sastojaka da ga smiksam. Proces zamrzavanja je kraći od onog kod sladoleda, pa ga možete jesti za sat, dva od pripreme.

 

Sorbet se sastoji od voća, zaslađivača i vode, da jedostavnije ne može biti! Sve stavite u blender na nekoliko minuta i prebacite u posudu koju zamrznete. Voila! Sorbet je gotov.

 

Razlikuje se od sladoleda po svojim vodenim kristalima u teksturi, dok ga jedete osjetite komadiće leda pune voćnog okusa.

 

Ono što jako volim kod domaćeg sorbeta je količina zaslađivača koju sami definirate. Ja sam koristila med i potpuno izbacila šećer. Dodala sam Letifico medenu kremu s dodatkom aronije koja je podigla sorbet na jednu višu razinu okusa.

 

Poslužila sam ga na popodnevnoj kavi s prijateljicama, bez grižnje savjesti smo uzele i drugu kuglicu (čitaj treću).

Probajte svakako!

SORBET OD ŠUMSKOG VOĆA

SASTOJCI
DODATNO

 

PRIPREMA
  1. Sve sastojke osim vode stavite u blender i dobro ih izradite.
  2. Zatim dolijte vodu i blendajte još jednu minutu.
  3. Sorbet prebacite u posudu za zamrzavanje i spremite ga u zamrzivač na najmanje dva sata.
  4. Žlicom za sladoled ga izvadite u zdjelicu.
  5. Prelijte ga jednom žlicom Letifico medene kreme s dodatkom aronije i pospite sa sjeckanim bademima.

 

TIPS & TRICKS
  • Voće prije blendanja treba biti zamrznuto. Veće voće poput manga, lubenice i sl., iskidajte prvo na kockice pa zatim zamrznite.
  • Ako želite koristit šećer umjesto meda, tada je pravilo da ide podjenako vode i šećera. Voda i šećer se kuhaju kako bi se dobio sirup i šećer rastopio. Voće se izblenda s ohlađenim sirupom i zamrzne.

 

Dobar tek!