Ako volite čvarke, tada će vam ovaj namaz biti pravo otkriće. Moja baka je uvijek radila čvarke, mi ih zovemo žmare. Sjećam se da bi ih spremila u duboki plavi lonac, koji bi kasnije stavila na jednu komodu. Ja bi, kao dijete, svako malo odšetala do te komode i uzela... read more >>
Štruce od bajama su keksići koji se jako dugo pripremaju u mojoj obitelji. Radila ih je moja prabaka, moja baka i njene sestre te naposlijetku moja mama. Naziv su dobili po oblikovanju tijesta u štruce, odnosno valjak. Od ove doze se oblikuju 4 štruce i na kraju vam... read more >>
Postoji li nešto bolje od pite u jesen? Prhko tijesto, slatkasto sezonsko voće ili orašasti plodovi, kuglica sladoleda od vanilije ili samo posuta šećerom u prahu. A tek miris. O piti bi mogla pisati u nedogled! Obožavam je! To je “my favorite thing”... read more >>
Sigurno ste probali mekane karamel bombone. A jeste li ih ikada probali napraviti? Ja jako volim taj mekani karamel, ma karamel općenito. Ima mi tu neku prepoznatljivu slatkoću. I boja mu je divna. Jeste li ga probali slanog? To mi je poseban doživljaj. Na ove... read more >>
Medenjaci su keksići koji se tradicionalno rade za blagdane. Ja im ne mogu odoljeti pa ih ispečem čim malo zahladi. Predivno mi mirišu i mekani su danima. To je ono što posebno volim kod njih. Najukusniji su nakon nekoliko dana. Medenjaci mogu doći u različitim... read more >>
Parmigiana je složenac od patliđana. Jelo je poteklo iz Italije, a svaka regija ga sprema na svoj način. Ipak, parmigiana sa Sicilije se smatra originalnim receptom. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak mesu. Za složenac vam treba... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!