NAMAZ OD ČVARAKA

NAMAZ OD ČVARAKA

Ako volite čvarke, tada će vam ovaj namaz biti pravo otkriće. Moja baka je uvijek radila čvarke, mi ih zovemo žmare. Sjećam se da bi ih spremila u duboki plavi lonac, koji bi kasnije stavila na jednu komodu. Ja bi, kao dijete, svako malo odšetala do te komode i uzela... read more >>
ŠTRUCE OD BAJAMA

ŠTRUCE OD BAJAMA

Štruce od bajama su keksići koji se jako dugo pripremaju u mojoj obitelji. Radila ih je moja prabaka, moja baka i njene sestre te naposlijetku moja mama.   Naziv su dobili po oblikovanju tijesta u štruce, odnosno valjak. Od ove doze se oblikuju 4 štruce i na kraju vam... read more >>
PITA OD JABUKA

PITA OD JABUKA

Postoji li nešto bolje od pite u jesen? Prhko tijesto, slatkasto sezonsko voće ili orašasti plodovi, kuglica sladoleda od vanilije ili samo posuta šećerom u prahu. A tek miris.   O piti bi mogla pisati u nedogled! Obožavam je! To je “my favorite thing”... read more >>
MEKANI KARAMEL BOMBONI

MEKANI KARAMEL BOMBONI

Sigurno ste probali mekane karamel bombone. A  jeste li ih ikada probali napraviti?   Ja jako volim taj mekani karamel, ma karamel općenito. Ima mi tu neku prepoznatljivu slatkoću. I boja mu je divna. Jeste li ga probali slanog? To mi je poseban doživljaj. Na ove... read more >>
MEDENJACI

MEDENJACI

Medenjaci su keksići koji se tradicionalno rade za blagdane. Ja im ne mogu odoljeti pa ih ispečem čim malo zahladi. Predivno mi mirišu i mekani su danima. To je ono što posebno volim kod njih. Najukusniji su nakon nekoliko dana.   Medenjaci mogu doći u različitim... read more >>
PARMIGIANA

PARMIGIANA

Parmigiana je složenac od patliđana. Jelo je poteklo iz Italije, a svaka regija ga sprema na svoj način. Ipak, parmigiana sa Sicilije se smatra originalnim receptom. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak mesu. Za složenac vam treba... read more >>