BROWNIES

BROWNIES

Brownies je jedan od mojih najdražih kolača. Definitivno! Pravi mali čokoladni užitak. A da ne govorim da je baš jednostavan za pripremu i da je gotov za pola sata.     Kada vam se dogodi neki ponedjeljak usred tjedna, kao meni danas, brownies vam može biti savršeni... read more >>
BRZI KOLAČ OD JABUKE I MRKVE S KREMOM OD SIRA I LIMUNA

BRZI KOLAČ OD JABUKE I MRKVE S KREMOM OD SIRA I LIMUNA

Volite li mekane i sočne kolače koje smiksate za tren? Sigurna sam da volite jednako kao i ja! Zato je ovaj kolač savršen odabir. Često ga biram kad se zaželim slatkog doručka i pripremim ga večer prije.   Osim u klasičnom obliku iz padele, možete ga raditi i u obliku... read more >>
PADIŠPANJ

PADIŠPANJ

Padišpanj je tradicionalni kolač koji se sprema već generacijama. Sastoji se od samo tri sastojska: jaja, brašna i šećera.   Padišpanj je pjenast, pun okusa i mirisa, divan starinski kolač. Neobično ime se u principu lako prevodi. Kruh iz Španjolske – Pan di... read more >>
ARAMBAŠIĆI

ARAMBAŠIĆI

Arambašići su jelo koje je u našu obitelj donijela moja baka Sonja. Baka je bila rodom iz Drniša, a arambašići su tradicionalno jelo toga kraja. Smatra se da su dobili ime po harambašama, vođama alkara. Naime, arambašići se slažu u lonac za kuhanje jedan do drugog,... read more >>
ARANCINI I LIMUNCINI

ARANCINI I LIMUNCINI

Kada ste u prilici nabaviti domaće limune i naranče, tada ih je šteta ne iskoristiti cijele. Jedan od najboljih načina za to je da ušećerite njihovu koricu.   Arancini (ušećerene korice naranče) i limuncini (ušećerene korice limuna) su poslastica koja je jako... read more >>
AROMATIČNI KRUH U LONCU ZA CVIJEĆE

AROMATIČNI KRUH U LONCU ZA CVIJEĆE

Volite li peći kruh? Ja sam postala pravi zaljubljenik u pekarstvo i tijesta. Obožavam miris dizanog tijesta, cijeli proces njegove izrade i na kraju, naravno, prekrasan, domaći i mirisni proizvod.     Kruhovi mi imaju posebno mjesto u gastronomiji. Ovih dana sam im... read more >>