NAMAZ OD ČVARAKA

NAMAZ OD ČVARAKA

Ako volite čvarke, tada će vam ovaj namaz biti pravo otkriće. Moja baka je uvijek radila čvarke, mi ih zovemo žmare. Sjećam se da bi ih spremila u duboki plavi lonac, koji bi kasnije stavila na jednu komodu. Ja bi, kao dijete, svako malo odšetala do te komode i uzela... read more >>
PARMIGIANA

PARMIGIANA

Parmigiana je složenac od patliđana. Jelo je poteklo iz Italije, a svaka regija ga sprema na svoj način. Ipak, parmigiana sa Sicilije se smatra originalnim receptom. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak mesu. Za složenac vam treba... read more >>
CANCARELE ZA JUHU

CANCARELE ZA JUHU

U mojoj obitelji se uvijek spremala domaća juha s cancarelama, brzom tjesteninom od jaja i brašna. Za tren bi se zamiješala, a taj miris domaće juhe što bi se provlačio kroz cijelu kuću svi obožavamo!   Cancarele su stari način pripreme tijesta za juhu, moja baka ga... read more >>
TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

Znate li da postoji oko 100 000 vrsta gljiva. One su ujedno i narasprostranjeniji organizmi na svijetu. I ne spadaju ni u biljke, ni u životinje. One su svijet za sebe. U njima mi ima nešto jako lijepo i mistično. Velikim dijelom su neotkrivene, dolaze iz šume i... read more >>
NAMAZ OD SKUTE NA PREPEČENOM KRUHU S TOSTIRANIM VOĆEM

NAMAZ OD SKUTE NA PREPEČENOM KRUHU S TOSTIRANIM VOĆEM

Nedjelja ujutro mi je idealna za kasne doručke i dugo ispijanje kave. Tada se nigdje ne žurimo i stignemo uživati u zajedničkim trenutcima i doručku.   Prije nekoliko godina sam naišla na pojam grilanog voća i odlučila ga probati. Vodila sam se onom, ako ga jedemo... read more >>
DOMAĆI BEŠAMEL UMAK

DOMAĆI BEŠAMEL UMAK

Danas sam spremala lazanje, uz njih mi je domaći bešamel obavezan. Ne samo da je obavezan nego je on presudan da bi lazanje bile ukusne. Bešamel jelu daje kremoznost, poveže sastojke i jelo učini sočnijim i ukusnijim. Bez domaćeg bešamela neka jela naprosto ne treba... read more >>