Kako napraviti domaću majonezu i zašto ne uspijeva uvijek? Ne brinite, problem majoneze ćemo riješiti odmah! Otkrit ću vam trik kako ćete je napraviti, a da vam uvijek uspije. No, prije toga idemo razjasniti što to majonezu čini ovako divno kremastom. Majoneza se... read more >>
Čokoladne pločice su prekrasni pokloni, ali i dekoracija na vašem stolu. Imaju dugu povijest izrade, pogotovo u blagdansko vrijeme. I ono što mi je nabolje, kod izrade ih možete posuti s bilo čime. Tako ćete dobiti čokoladne pločice s recimo, pistacijima ili drugim... read more >>
Kada bi definirali tijesto, rekli bi da je to masa brašna i tekućine (vode ili mlijeka) te ostalih dodataka poput soli, kvasca i ostalog. Osnovno tijesto je ono dobiveno upravo brašnom i vodom uz dodatak soli. Ostali dodaci definiraju vrstu i namjenu određenog brašna... read more >>
Royal icing ili kraljevska glazura je gusta glazura idealna za ukrašavanje. Sastoji se od bjelanjka, šećera u prahu i limunovog soka. Razne dekoracije načinjene od ove glazure, nakon što se osuše mogu dugo trajati i jako su postojane. S royal icingom možete bojati,... read more >>
Volite li okus cimeta i đumbira u zimskim keksićima? Meni su neizostavna kombinacija za mnoge slastice. Kupujete li gotove začine ili ih sami radite? Ja začine volim raditi sama jer tako balansiram mirise i okuse po vlastitij želji. I osim toga, neki od začina... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!