Kada objavim sliku kruha od kiselog tijesta dobijem niz upita vezanih za starter, okus, samu izradu, brašna i sl. Veći dio je samo čuo za kiselo tijesto, ali se nikad nije upustio u avanturu. Dio je krenuo sa starterom i tu završava priča, a poneki su se odvažili i... read more >>
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a opet preukusnim i pravim ljetnim jelom, onda ste na dobroj stranici. Ne znam za vas, ali meni nema više ljetnog jela od pašte na pomidore. To mi je nekako klasik. I iako ga jedem i spremam kroz cijelu godinu, svaki dolazak... read more >>
Grissini ili breadsticks (štapići od kruha) jedni su od omiljenijih snackova na svijetu. Kao i većina jela od tijesta, potječu iz Italije. Nastali su jos u 17. stoljeću, a smatra se da ih je izumio talijanski pekar Antonio Brunero iz Turina. Grissine je u principu... read more >>
Ovo su definitivno najbolje krafne koje sam probala. Mekane su, prozračne, a opet prepune okusa. Nisu šuplje, ali imaju divno rupičasto tijesto zahvaljujući starteru i fermentaciji. Dugo vremena sam bila u potrazi za krafnama s bogatim tijestom, a da su opet... read more >>
Kaže se da postoje dvije vrste ljudi na svijetu. Oni koji vole gumastiji, žilaviji okus bagelsa i oni koji vole mekanije, manje kuhane bagelse. Ali, kako god okrenemo, bagelse vole svi! Dugo vremena sam smatrala da se najbolji bagelsi mogu naći samo u New Yorku.... read more >>
Volite li šparoge? Kod nas se spremaju često za vrijeme proljeća. Ako ste ih imali priliku i sami ubrati, onda je to potpuno novi doživljaj. Šparoge se najčešće pripremaju kao fritaja s jajima, rižoto ili salata od šparoga. I koliko god volim sve navedeno, zaželim... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!