Kinder Country torta je, kako joj i samo ime govori, inspirirana Kinder Country čokoladicom. Ove čokoladice toliko volim da je torta bila logičan izbor.

 

 

Na internetu ima mnoštvo recepata za ovu tortu i svi imaju zajedničke komponente poput ekspandirane riže za podlogu i kombinacije vrhnja, mascarponea, želatine i dodataka za kremu.

 

 

Ja sam u kremu nadodala kondenzirano mlijeko, ono ugušćeno i zaslađeno (klinki ovdje za proizvod). Za podlogu sam koristila ekspandirani pir s medom (Alnatura, Muller).

 

 

Ova torta je poprilično jednostavna za pripremu, ne peče se i gotova je za pola sata. Ako volite osvježavajuće, kremaste slastice i ljubitelj ste Kinder Country ona je svakako trebate probati.

 

 

 

 

 

 

 

KINDER COUNTRY TORTA

SASTOJCI

PODLOGA

  • 200 g čokoladne za kuhanje
  • 120 g ekspandiranog pira s medom
  • 1 žlica kokosovog ulja

KREMA

  • 250 g mascarponea
  • 200 g kondenziranog mlijeka (ugušćeno, zaslađeno)
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 10 g mljevene želatina ili 6 listića
  • 5 žlica hladne vode

DODATNO

  • ekspandirani pir za ukrašavanje
  • Kinder Country čokoladice za ukrašavanje
PRIPREMA

PODLOGA

  1. Pripremite okrugli kalup s pomičnim obrubom promjera 22 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
    Čokoladu rastopite na pari. Pomiješajte rastopljenu čokoladu, ekspandirani pir i kokosovo ulje.
    Sve sastojke prebacite na dno kalupa i dobro utisnite. Stavite u hladnjak dok pripremite kremu.

KREMA

  1. Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite 10 minuta po strani.
  2. Odvojite nekoliko žlica kondenziranog mlijeka pa ga dodajte želatini. Sada želatinu i kondenzirano mlijeko ugrijte u mikrovalnoj pećnici ili na pari dok vam se želatina ne rastopi.
  3. Mascarpone, preostalo kondenzirano mlijeko i vrhnje za šlag stavite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu.
  4. Mikserom izradite kremu dok ne postane čvrsta.
  5. Dodajte rastopljenu želatinu i promiješajte.
  6. Kremu prelijte preko pripremljene podloge. Poravnajte površinu.
  7. Tortu ostavite u hladnjaku preko noći.
  8. Prije posluživanja tortu ukrasite s ekspandiranim pirom i komadićima Kinder Country čokoladica.

 

 

Dobar tek!