Omjer svježeg i suhog kvasca je 3:1, odnosno za 30 g svježeg kvasca vam treba 10 g suhog kvasca. Kocka svježeg kvasca iznosi 42 grama, vrećica suhog kvasca 7 grama (u prosjeku). To bi značilo da vam za jednu kocku svježeg kvasca trebaju dvije vrećice suhog kvasca... read more >>
Marshmallowsi su mi oduvijek bili prezanimljivi. Maleni, pjenasti bomboni zbog kojih bih svako malo išla u Muller. No, koliko god mi se sviđali, nikad ih nisam radila, do sada. Nisam ni znala od čega se sastoje, mislila sam da su nekako komplicirani. Uvijek sam... read more >>
Pasta praline ili pasta od lješnjaka je predivna, aromatična pasta koju možete koristiti zasebno ili je umiješati u kreme. Ova pasta je neizostavni sastojak mnogih slastica, poput Paris Bresta i sl. Iako vam može djelovati komplicirano, radi se o zaista... read more >>
Tražite božićne poklone? Ova staklenka je zasigurno jedan od predivnijih homemade poklona. Osim toga, jako je jednostavna za pripremu i ne oduzima vam puno vremena. Idealno, zar ne? Sigurna sam da ćete s ovim poklonom oduševiti baš svakoga. Princip je jako... read more >>
Melasa od šipka se dobije reduciranjem soka šipka uz dodatak šećera i limunovog soka. Sam proces izrade iziskuje malo vremena, ali je rezultat zadivljujući. Gusti sirup je prepun okusa i mirisa. Divne je tamno crvene boje, a jedna žličica ovog sirupa kao da sadrži... read more >>
Sirup je jedna od najjednostavnijih stvari koju možete napraviti, a može vam spasiti biskvit i tortu. Sirup se sastoji od mješavine vode i šećera u jednakim omjerima. Ja svoj uvijek imam u hladnjaku i koristim ga za razne stvari. Jedna od osnovnih namjena sirupa je... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!