Ima li nešto ljepše od mirisa svježe pečenih keksića u zimsko jutro? Ima samo onda kada ti keksići u sebi imaju Somersby krušku i punjeni su karamel bombonima.

 

Ovi keksići su toliko jednostavni za pripremu da ćete ih obožavati. Nama su omiljeni! Zimski vikendi su stvoreni da se zavučemo pod dekicu uz dobar film, Somersby punch od kruške i zimske keksiće od Somersby kruške i karamela.

 

Ovi keksići su nastali u suradnji sa Somersby i nalazi se u prekrasnoj Somersby knjižici recepata koja vam može poslužiti kao divna inspiracija u zimskim danima.

 

ZIMSKI KEKSIĆI OD SOMERSBY KRUŠKE I KARAMELA

SASTOJCI
  • 125 g maslaca
  • 180 g šećera
  • Pola žličice soli
  • 2 jaja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 80 ml Somersby kruške
  • 380 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • pola žličice đumbira
  • 15 kom mekanih karamel bombona
PRIPREMA
  1. Pećnicu ugrijte na 170 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje i prekrijte ga papirom za pečenje.
  2. U posudi pomiješajte brašno, cimet, đumbir, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
  3. U drugoj posudi mikserom izradite maslac, sol i šećer. Maslac vam treba biti sobne temperature.  Dodajte Somersby jabuku i sve povežite.
  4. Smjesi sada dodajte jedno po jedno jaje, sve povežite mikserom pa dodajte brašno u tri intervala.
  5. Nakon svakog dodavanja brašna, smjesu dobro promiješajte.
  6. Karamel bombone prepolovite na pola i ostavite po strani.
  7. Uzimite manji komad tijesta, otprilike 25 g (pola žlice), komad karamela utisnite u sredinu pa oblikujte kuglu među dlanovima. Pazite da vam karamel bude u sredini i da ga prekrijete tijestom.
  8. Oblikovane keksiće postavite na papir za pečenje. Napravite razmak između keksića jer će narasti za vrijeme pečenja. Od ove doze će vam izaći 30-ak keksića.
  9. Keksiće pecite 10-13 minuta.
  10. Po želji keksiće pospite šećerom u prahu.

 

Dobar tek!