Čokoladna torta s malinama je jedna od našim omiljenih. Pjenasti biskvit, pekmez od malina i krema od čokolade ovu će tortu učiniti pravom malom rapsodijom.
Ako nemate vremena za domaći pekmez od malina, koristiti kupovni koji najviše volite. A da bi torta bila još jednostavnija i brža, umjesto da izrađujete kremu, možete koristiti Dolcela Puding kremu od Čokolade baš poput mene. Za visoku tortu su vam dovoljne tri kutije proizvoda.
TORTA OD ČOKOLADE I MALINA S DOLCELA PUDING KREMOM
SASTOJCI
BISKVIT (4 biskvita promjera 18 cm)
- 5 jaja
- 230 g šećera
- 180 ml ulja
- 250 ml mlijeka
- 190 g brašna
- 40 g kakaa u prahu
- 12 g Dolcela praška za pecivo (jedna vrećica)
KREMA
- 3 pakiranja Dolcela Puding kreme od Čokolade
- 1,5 l mlijeka
- 200 g čokolade za kuhanje
DODATNO
- 200 g pekmeza od malina
- svježe maline za dekoraciju
PRIPREMA
BISKVIT
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite 4 okrugla kalupa promjera 18 cm. Svakom kalupu dno obložite papirom za pečenje, a rubove namastite.
- Jaja i šećer mikserom izradite. Dodajte ulje i mlijeko te kratko povežite. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa ih dodajte mokrim sastojcima. smjesa će biti rijetka.
- Biskvit ravnomjerno rasporedite u kalupe te pecite 15-18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
- Biskvite nakon 10 minuta izvadite iz kalupa te ostavite na rešetki za hlađenje da se potpuno ohlade.
KREMA
- Za kremu prvo otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
- U posudu dodajte 1,5 l hladnog mlijeka te sadržaj iz tri vrećice. Miksajte oko 3 minute, odnosno dok se krema ne zgusne. Sada dodajte otopljenu čokoladu te ponovo kratko izradite mikserom.
- Krema je spremna za korištenje.
SLAGANJE
- Na pladanj za torte ili tanjur stavite prvi biskvit, premažite pekmezom od malina pa stavite sloj čokoladne puding kreme. Sada stavite drugi biskvit te ponovo premažite pekmezom od malina i slojem čokoladne puding kreme. Stavite treći biskvit pa sve ponovite (sloj pekmeza i čokoladne puding kreme). Na kraju postavite četvrti biskvit i cijelu tortu premažite preostalom kremom. Ukrasite malinama te ohladite na tri sata ili preko noći.