Semifteddo je jedan od najpoznatijih talijanskih recepata koji se poslužuje zamrznut. Idealan je u toplijim danima jer divno osvježava, baš poput sladoleda.

Iako semifreddo u svom originalnom sastavu sadrži jaja, ova verzija je jednostavnija i nema jaja. Za izradu semifredda će vam trebati svega nekoliko sastojaka i posuda za zamrzavanje. Možete koristiti i kalup za kruh. Bitno je da kalup obložite prozirnom folijom kako bi semfreddo s lakoćom izvadili.

 

Ovaj semifreddo je obogaćen divnom kombinacijom sjeckanih pistacija i čokolade, no vi možete koristiti i svježe ili zamrznuto voće, razne orašaste plodove i sl.

SEMIFREDDO SA SIRNIM NAMAZOM, PISTACIJAMA I ČOKOLADOM

SASTOJCI
 • 300 g kondenziranog mlijeka, zaslađeno
 • 200 g sirnog namaza ABC
 • 150 ml vrhnja za šlag
 • korica naranče
 • 250 g pistacija s ljuskom
 • 100 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA
 1. Pripremite kalup za kruh ili posudu po želji. Moj kalup je dimenzija 12 x 28 cm. Kalup iznutra obložite prozirnom folijom kako bi semifreddo s lakoćom izvadili nakon što se zamrzne.
 2. Pistacije ogulite te pomoću oštrog noža nasjeckajte na komadiće. Malo pistacija odvojite za dekoraciju. Čokoladu također nasjeckajte na komadiće.
 3. Kondenzirano mlijeko i sirni namaz sobne temperature mikserom izradite kako bi postigli kompaktnu smjesu. Dodajte naribanu koricu naranče.
 4. U zasebnoj posudi stucite vrhnje za šlag pa ga pomoću špatule umiješajte u smjesu kondenziranog mlijeka i sirnog namaza.
 5. Na kraju umiješajte pripremljene pistacije i komadiće čokolade.
 6. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljen kalup.
 7. Semifreddo spremite u zamrzivač na 6 sati ili preko noći.
 8. Zamrznuti semifreddo izvadite na pladanj te po želji ukrasite rastopljenom čokoladom i komadićima pistacija.
 9. Semifreddo držite u zamrzivaču.

 

 

Recept je nastao u suradnji s ABCom.