Semifteddo je jedan od najpoznatijih talijanskih recepata koji se poslužuje zamrznut. Idealan je u toplijim danima jer divno osvježava, baš poput sladoleda.
Iako semifreddo u svom originalnom sastavu sadrži jaja, ova verzija je jednostavnija i nema jaja. Za izradu semifredda će vam trebati svega nekoliko sastojaka i posuda za zamrzavanje. Možete koristiti i kalup za kruh. Bitno je da kalup obložite prozirnom folijom kako bi semfreddo s lakoćom izvadili.
Ovaj semifreddo je obogaćen divnom kombinacijom sjeckanih pistacija i čokolade, no vi možete koristiti i svježe ili zamrznuto voće, razne orašaste plodove i sl.
SEMIFREDDO SA SIRNIM NAMAZOM, PISTACIJAMA I ČOKOLADOM
SASTOJCI
- 300 g kondenziranog mlijeka, zaslađeno
- 200 g sirnog namaza ABC
- 150 ml vrhnja za šlag
- korica naranče
- 250 g pistacija s ljuskom
- 100 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA
- Pripremite kalup za kruh ili posudu po želji. Moj kalup je dimenzija 12 x 28 cm. Kalup iznutra obložite prozirnom folijom kako bi semifreddo s lakoćom izvadili nakon što se zamrzne.
- Pistacije ogulite te pomoću oštrog noža nasjeckajte na komadiće. Malo pistacija odvojite za dekoraciju. Čokoladu također nasjeckajte na komadiće.
- Kondenzirano mlijeko i sirni namaz sobne temperature mikserom izradite kako bi postigli kompaktnu smjesu. Dodajte naribanu koricu naranče.
- U zasebnoj posudi stucite vrhnje za šlag pa ga pomoću špatule umiješajte u smjesu kondenziranog mlijeka i sirnog namaza.
- Na kraju umiješajte pripremljene pistacije i komadiće čokolade.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljen kalup.
- Semifreddo spremite u zamrzivač na 6 sati ili preko noći.
- Zamrznuti semifreddo izvadite na pladanj te po želji ukrasite rastopljenom čokoladom i komadićima pistacija.
- Semifreddo držite u zamrzivaču.
Pozdrav, gdje nabavljate kondenzirano mlijeko?
Hvala
Draga Ines, Naručim u Sve i svašta trgovini ili Harissi. Imate u većim tgovinama popit Spara i Interspara i sl. Ja kupujem Conde marku i naručim iz navedenih trgovina.
Napravljeno, isprobano…-odlicno !!!
Baš mi je drago. Ovakav semifreddo mi je omiljen.