Valentinovo mi je poslužilo kao inspiracija za ovu roladu. No, kada savladate pisanje možete raditi što god poželite. Crtati srca, simbole, pisati testove, čestitke i sl.

 

Da bi vam tekst ispao savršeno potrebno je slijediti nekoliko savjeta. Omjer smjese je idealan za pisanje, pazite da je dobro smiksate i da vam je maslac mekan kako bi postigli kremastu strukturu. Druga važna stvar kod slova je veličina nastavka za pisanje. Ja sam isprobala više varijanti i došla do idealne. Treba vam veličina 2 i/ili 3. Ako nemate nastavke tada ćete samo napraviti mali otvor na vrećici. U pripremi vam pišu točni detalji.

 

Druga važna stvar je pisanje. Kod oblika to i nije problem, ali kod slova morate pisati zrcalno kako vam natpis na biskvitu ne bi ispao naopako. Ja sam vam pripremila gotovu šablonu, trebate je samo isprintati (u tekstu ispod).

 

Pazite da rolate točno kako je napisano da ne bi zarolali slova s krive strane.

 

Ova slova su primjenjiva na raznim biskvitima tako da je na vama da kombinirate vaše omiljene sastojke kao i natpise.

 

ROLADA SA SLOVIMA (LOVE ROLADA) + PDF ŠABLONA

SASTOJCI

ZA PISANJE

 • 1 bjelanjak (L jaje)
 • 25 g maslaca, sobna temperatura
 • 40 g glatkog brašna
 • 30 g šećera
 • boja (ja sam koristila rozu boju u gelu, ovo je moja boja)

ROLADA

 • 6 jaja L veličine, odvojeno
 • 65 g glatkog brašna
 • 35 g kakao praha
 • 150 g šećera (podijeljeno na 100 g i 50 g)
 • prstohvat soli

KREMA

 • 500 g sirnog namaza (ja sam koristila ABC)
 • 250 g vrhnja za šlag
 • 150 g šećera u prahu
 • 3 listića želatine ili 5 g mljevene želatine
 • voda za namakanje želatine
 • šarene mrvice ( ja sam koristila Ruf šareni mix), po želji
PRIPREMA

SLOVA

 1. Pripremite lim za pečenje približnih dimenzija 38 x 26 cm. Postavite šablonu na desnu stranu lima te preklopite papirom za pečenje. Papir za pečenje izrežite na dimenzije lima kako bi vam točno “sjeo” na dno lima.
 2. Prije miksanja provjerite je li vam maslac potpuno mekan.
 3. Mikserom povežite sve sastojke osim boje. Sada smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
 4. U jedan dio dodajte malo roze boje (ja sam dodala dvije kapi) te promiješajte kako bi se boja ravnomjerno povezala.
 5. U drugi dio dodajte više roze boje (ja sam dodala 5 kapljica) te promiješajte kako bi se boja ravnomjerno povezala.
 6. Pripremite dvije slastičarske vrećice s nastavcima. Ja sam koristila nastavke Wilton 2 za slova i Wilton 3 za srca.
 7. Slova i srca možete pisati i s Wilton 1 nastavkom te će na papiru biti jako lijepo pisana, ali će se dizati s biskvita. Savjetujem da ne koristite manje od broja 2 ili 3 za pisanje.
 8. Ako nemate ove nastavke tada ćete samo otkidati dno vrećice sa škarama. Nastavak br 2 ima promjer 2 milimetra, broj 3 ima promjer 3 milimetra. Znači, izrežite vrećice tako da im otvor ima 2 ili 3 milimetra. I to je to! Možete nesmetano pisati.
 9. Istisnite tekst po otisku šablone koju ste postavili ispod papira za pečenje.
 10. Kada ste gotovi s tekstom maknite šablonu (papir).
 11. Lim s papirom za pečenje spremite u zamrzivač na minimalno pola sata, možete i na više (nekoliko dana, mjeseci i sl.)
Napomena: Meni je lakše pisati tako da na ravnu podlogu (kuhinjski stol) stavim šablonu te preklopim papirom za pečenje koji sam izrezala na točne dimenzije. Nakon što sam gotova s pisanjem, papir oprezno prebacim na lim te ga zamrznem. Količina smjese je dovoljna za pisanje i ostat će vam još malo. Lakše je rukovati s manje smjese kod pisanja (ja sam radila s trostrukom dozom i teže sam pisala nego sa standradnim omjerom).

BISKVIT

 1. Dok se slova zamrzavaju, pripremite biskvit. Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
 2. U zasebnoj posudi pomiješajte prosijano brašno i kakao. Nemojte preskočiti ovaj korak te prosijte oboje.
 3. Žumanjke pjenasto stucite sa 100 g šećera i prstohvatom soli. Za ovaj korak će vam trebati 5 minuta. Neka se žumanjci uduplaju i posvijetle. Smjesi dodajte prosijano brašno i kakao pa sve kratko povežite.
 4. Od bjelanjaka i 50 g šećera napravite snijeg miksajući ih nekoliko minuta. Snijeg pomoću špatule nježno umiješajte u smjesu sa žumanjcima. Pomiješajte iz tri intervala. Prvo dodavanje može biti brže i intenzivnije, dok druga dva trebaju biti odrađena nježnim pokretima špatule.
 5. Sada izvadite lim sa slovima iz zamrzivača.
 6. Smjesu oprezno iskrenite na pripremljen lim te je nježnim pokretima poravnajte. Pecite 11 -13 minuta. Provjerite čačkalicom, kada je zabodete u sredinu biskvita treba izaći suha.
 7. Biskvit ostavite malo u limu za pečenje, nekih 5 minuta, nožem prođite rub lima kako bi bili sigurni da se biskvit nije zalijepio te da će nesmetano izaći.
 8. Pripremite dva papira za pečenje na koja ćete zamotati biskvit. Biskvit okrenite tako da cijeli bude na papiru za pečenje.
 9. Sada vidite onu stranu s vašim slovima 🥰. Oprezno odignite papir za pečenje koji je zalijepljen za biskvit.
 10. Sada oprezno okrenite cijeli biskvit tako da slova budu dolje. Ovo nam je bitno kako bi kod rolanja oni bili na vanjskoj strani.
 11. Sada preklopite drugim papirom za pečenje pa rolajte vašu roladu. Rolate je tako da rolate užu stranu, krenite rolati od praznog dijela tako da vam na kraju ostane dio sa slovima. Zarolanu roladu ostavite po strani dok se potpuni ne ohladi.

KREMA

 1. Listiće želatine ili mljevenu želatinu namočite u hladnoj vodi. Odvojite malo vrhnja za šlag pa ga s listićima ili nabubrenom želatinom ugrijte na pari ili u mikrovalnoj.
 2. Vrhnje za šlag stucite u mekani šlag.
 3. Sirni namaz i šećer u prahu mikserom povežite. Dodajte otopljenu želatinu. Sada umiješajte tučeno vrhnje te šarene mrvice. Kremu možete odmah koristiti.
 4. Biskvit lagano odmotajte. Premažite s kremom i lagano zarolajte.
 5. Spremite u hladnjak na sat vremena pa poslužite.

 

Za gotovi template klikni na naziv : Love template