Raffaello kuglice su jedne od najjednostavnijih poslastica, a opet su toliko ukusne i lijepe da im je teško odoljeti. Za njihovu pripremu vam trebaju svega tri sastojka, bijela čokolada, vrhnje za šlag i mljeveni kokos. Ako ćete raditi s bademima unutra, tada će vam trebati i oljušteni bademi.

 

Ako ste ljubitelj kokosa, ove kuglice će vam zasigurno biti na listi favorita. A kako se bliže blagdani, meni su neizostavne na popisu slastica koje radim. Uglavnom mi se dogodi da ih radim dvaput jer do Božića nestanu, a moja Kiara ih obožava.

 

Ako tražite brz recept bez previše kuhanja, volite kokos i Raffaello kuglice tada je ovaj recept baš pogođen. Ako još niste isprobali ili nemate svoj recept onda će vam moji omjeri dobro doći. Ako ih budete radili svakako mi javite dojmove.

 

RAFFAELLO KUGLICE

SASTOJCI
  • 350 g bijele čokolade
  • 175 ml slatkog vrhnja
  • 130 g mljevenog kokosa + 100 g za valjanje
  • 50-ak badema (oljušteni)
PRIPREMA
  1. Bijelu čokoladu izlomite na manje komade te stavite u posudu. Neka vam posuda bude dovoljno velika kako bi u nju stali svi sastojci.
  2. Slatko vrhnje ugrijte do vrenja te prelijte preko komadića čokolade.
  3. Sada miješajte špatulom dok se čokolada ne rastopi i ne dobijete povezanu smjesu. Dodajte 130 g kokosa te promiješajte kako bi se kokos jednako rasporedio.
  4. Spremite u hladnjak na dva sata ili dok se smjesa ne stisne dovoljno (da nije previše tvrda, ali da možete neometano oblikovati kuglice).
  5. Žličicom variate smjesu (15 g po kuglici) te u sredinu umetnite badem bez ljuske. Rukama oblikujte kuglice, uvaljajte u kokos te složite na pladanj. Ako ne želite, badem možete preskočiti i napraviti kuglice samo od smjese.

Dobar tek!