BakeMe
  • Naslovna
  • Recepti
  • Slatko
    • Torte
    • Keksi
    • Ostale slastice
  • Slano
    • Namazi i umaci
    • Kruh
    • Ostala jela
  • Tips & Tricks
  • O meni
  • Kontakt
  • SHOP

salted caramel popcorn

velj 6, 2019

Submit a Comment Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Dobrodošli na Bake me!


Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!

Pronađi recept

Novo na BakeMe

  • MESNE OKRUGLICE IZ AIRFRYER-a
    01/10/2024
  • TJESTENINA S RAJČICAMA I BURRATTOM
    27/09/2024
  • JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA ZA SVE PRIGODE
    24/09/2024

bake_me_by_nina

Medenjak kore, gingerbread začini i krema od vani Medenjak kore, gingerbread začini i krema od vanilije savršena su kombinacija, ako mene pitate. Ova predivna torta u obliku bora nastala je uz pomoć mojih omiljenih @dolcela.hr proizvoda. Idealna za ovo blagdansko vrijeme i hladnije zimske dane. Recept vas čeka na blogu, link je u opisu profila.
Čokoladne torte ukrašene najslađim duhovima 👻 su bezvremenski odabir, bas kao mala crna haljinica u ormaru. Recepti su na blogu od prije.🎃
Snimila sam vam kako ja radim kroštule. Kod nas s Snimila sam vam kako ja radim kroštule. Kod nas su na stolu na svim proslavama, a recept sam naslijedila od Željkove bake Nade. Meni je ovo daleko najbolji recept, a i tko god ih je probao tražio je da mu ga zapišem. Recept imate i na blogu, ali napišem ga i tu:
• 1 kg glatkog brasna
• 4 velika jaja
• 270 g šećera
• 50 ml ulja
• žlicica soli
• 1 žlica travarice
• 1 vrećica vanilin šećera 
• 200 g kiseog vrhnja
• 1 vrećica praska za pecivo
Dodatno:
• ulje za prženje 
• šećer + šećer u prahu za posipanje
Pjenasto izradite jaja i šećer, dodajte vanilin šećer, rakiju, ulje i kiselo vrhnje.
Zasebno pomiješajte brašno, sol i prasak za pecivo.
Postepeno dodajte brašno smjesi s jajima. Zamijesite tijesto. Bit ce tvrđe, ali bitno da je povezano i da ste ga razradili.
U pobrašnjenu posudu stavite tijesto i prekrijte. Ostavite 1 sat.
Sada tijesto podijelite n 4 dijela. Svaki dio razvaljate te režite na komade cca 4x8 cm. Napravite prorez u sredini, jednu stranu tijesta podvucite kroz prorez kako bi dobili izgled kroštule.
Pržite na 170 stupnjeva oko 1 minute sa svake strane (dok ne porumeni). Ocijedite te pospite kombinacijom šećera i šećera u prahu.
Tjestenina je moje omiljeno jelo i razlog zašto s Tjestenina je moje omiljeno jelo i razlog zašto sam zavoljela kuhanje. 🧑🏻‍🍳Kao malena bi se popela na prstiće kako bi mogla vidjeti svu čaroliju koja se odvijala na kuhinjskom stolu moje bake. ✨Malo brašna i koje jaje i tjestenina je spremna. 🍝Ja sam radila dvobojnu tjesteninu, a kako bi moji rezanci bili još zanimljiviji, ružičasti dio sam ubacila u klasično tijesto te ispisala KENWOOD jer uz @kenwoodhrvatska kMix samostojeći mikser i nastavke za tjesteninu sve je lakše i puno brže. 🫶Ako vas zanima kako napraviti domaću tjesteninu te kako napraviti slova druge boje u tijestu, cijeli recept vas čeka na blogu, link je u opisu pripreme.
Buche Chalet, tradicionalni blagdanski kolač kuć Buche Chalet, tradicionalni blagdanski kolač kućica jedan je od najljepših blagdanskih recepata. Kućica se sastoji od pjenastog čokoladnog biskvita, pekmeza od malina, kandiranih trešanja, kreme od sirnog namaza te čokoladnog ganachea. Možda djeluje zahtjevno, ali zaista je jednostavna za izradu. Meni je pomogao moj @kenwoodhrvatska kMix samostojeći mikser tako da je kućica nastala za tren. Cijeli opis pripreme kao i recept vas čekaju na blogu, link je u opisu profila. ✨🎄
Za današnji ručak sam odabrala zapečenu rižu s Za današnji ručak sam odabrala zapečenu rižu s povrćem. Ovo jednostavno i preukusno jelo
možete prilagoditi vlastitim željama te ga spremiti s raznim povrćem ili piletinom. Sve se zapeče
u pećnici, a riža bude savršeno kuhana. Ja sam koristila S-BUDGET rižu dugog zrna, mix povrća,
pelate te svježe paprike. Kod S-BUDGET proizvoda najviše volim što mi pružaju odličan omjer
cijene i kvalitete.

#sparhrvatska #interspar #sbudget
Učitaj još... Prati me na Instagramu
This error message is only visible to WordPress admins
COPYRIGHT © 2021. BAKE ME · NINA MRVICA