BakeMe
  • Naslovna
  • Recepti
  • Slatko
    • Torte
    • Keksi
    • Ostale slastice
  • Slano
    • Namazi i umaci
    • Kruh
    • Ostala jela
  • Tips & Tricks
  • Portfolio
  • O meni
  • Kontakt

portfolio-12

lip. 4, 2021

Možda Vam se svidi i...

Submit a Comment Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Dobrodošli na Bake me!


Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!

Pronađi recept

Novo na BakeMe

  • MOUSSE TORTA OD JAGODA S PRELJEVOM
    21/05/2022
  • BURGERI OD GRAHA U DOMAĆEM BRIOCHE PECIVU
    14/05/2022
  • SKRADINSKA TORTA
    13/05/2022

bake_me_by_nina

Proljeću i ljetu su posebno radujem zbog mirisnih Proljeću i ljetu su posebno radujem zbog mirisnih jagoda. 🍓Osim što su lijepe bojom i izgledom, jako su ukusne. One su mi najdraže voće za izradu slastica, a jedna od mojih omiljenih je mousse torta od jagoda. 🍰Nježan sponge biskvit natopljen s malo mlijeka, mousse od jagoda i mascarponea te @dolcela.hr Dolcela šlag i preljev za torte su mi kombinacija koja prolazi za sve. 🌸Torta je zaista jednostavna za izradu, samo se biskvit peče, a sve skupa je spremno za manje od sat vremena. Uživajte u dolasku toplijih dana uz osvježavajuću mousse tortu s mirisnim jagodama. Recept vas čeka u opisu profila. 🎈
Najdraži i najslađi keksići u uskrsnom ruhu, s Najdraži i najslađi keksići u uskrsnom ruhu, s bijelom čokoladom i jajima. 🐣🐰 Recept je na blogu, link u opisu profila 🤍
🎈DARIVANJE🎈 Zadnji dan Europskog tjedna u su 🎈DARIVANJE🎈
Zadnji dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_direct_skz završavamo s Hrvatskom 🇭🇷i omiljenom Skradinskom tortom. 🥰Skradinska torta se tradicionalno radila za vjenčanja i svečanosti kao i za blagdane. 🍰Svaka obitelj je čuvala recept te ga prenosila kao baštinu na nove generacije. 🤫Ja vam donosim tajni recept za ovu predivnu tortu te mi je iznimno zadovoljstvo što će ugledati svjetlo dana na blogu. 🧾A da bi kraj ovog zanimljivog tjedna nekom dodatno zasladili, @ europe_direct_skz i ja nekog darivamo s jednom Skradinskom tortom. A ako niste znali jednu zanimljivost,Hrvatska je najmlađa članica Europske unije i do sada je već jednom predsjedala Vijećem Europske unije. Bilo je to 2020. godine. No, vratimo se na darivanje, da bi sudjelovali u darivanju i osvojili Skradinsku tortu trebate:
• Pratiti @ europe_direct_skz, ako ih već ne pratite
• U komentar označiti jednu osobu te napisati zašto bi baš vi trebali osvojiti ovu tortu
Komentirati možete više puta, samo pazite da ste označili druge osobe.
Izvlačenje traje do subote navečer, 14.05. kada ću proglasiti dobitnika.
Napomena: Torta se treba preuzeti na području Šibenika.📍
Sretno svima! 🎉
Četvrti dan Europskog tjedna u suradnji s @europe Četvrti dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_direct_skz nastavljamo s Francuskom i njihovim poznatim Coq au vin jelom. 🐔Ovo jelo je jedno od poznatijih jela koje potječe iz Francuske. 🇫🇷Iako vam može djelovati komplicirano, ovo jelo je zaista jednostavno i prepuno okusa. A jeste li znali da Ideja o nastanku EU dolazi upravo iz Francuske, a temelji se na prijedlogu francuskog ministra vanjskih poslova, Roberta Schumanna, koji je prvi iznio ideju o jedinstvenoj Europi davne 1950. godine. 📜
Za Coq au vin vam je potrebno:
• 1 kg pijetla na komade ili 4 batka i zabatka od pileta
• 100 g slanine na kockice
• 3 glavice luka
• 4 mrkve
• 4 češnja češnjaka
• 200 g gljiva (šampinjoni)
• lovor, 2 lista
• peršin
• sol, papar
• 2 žlice koncentrata rajčice
• 2 žlice brašna
• 500 ml crnog vina (Pinot Noir)
• 500 ml pilećeg temeljca
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2. U lonac koji može u pećnicu na malo masnoće prepržite kockice slanine. Izvadite vani te na istoj masnoći prepržite piletinu koju ste prethodno posolili i popaprili sa svih strana.
3. Izvadite i piletinu te u lonac stavite usitnjen luk i mrkvu. Dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte češnjak (protisnut ili u komadu) te mrkvu narezanu na komadiće. Dodajte koncentrat rajčice i brašno. Kratko sve popržite, oko 2 minute te vratite piletinu i slaninu.
4. Podlijte vinom i temeljcem tako da vam piletina bude pokrivena. Posolite, popaprite te dodajte lovorove listove.
5. Poklopite te stavite u pećnicu na sat vremena.
6. Zadnjih 20 minuta dodajte oprane i posušene gljive. Ako su gljive veče tada ih prvo prepolovite.
7. Poslužite uz pire krumpir ili kuhani krumpir izrezan na kockice.
Spoj mekanog biskvita, @dolcela.hr pudinga od mali Spoj mekanog biskvita, @dolcela.hr pudinga od maline i vanilije te preljeva od vrhnja ovaj Krater kolač čine pravim slatkim užitkom. Ako ga do sada niste radili, savjetujem da ga svakako probate. Toliko je jednostavan i ukusan, sve se peče odjednom, a kombinacijama i okusima se možete poigrati te ga napraviti s jednom vrstom biskvita i pudinga ili poput mene kombinirati razne okuse. Recept vas čeka na blogu, link je u opisu profila. 🍓
Treći dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_d Treći dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_direct_skz nastavljamo sa Španjolskom i paellom. Paella je jedno od najpoznatijih španjolskih jela te gotovo svaka obitelj ima neki svoj omiljeni recept. Naziv paella dolazi od riječi tava za prženje u kojoj se priprema. Uz rižu, paella sadrži razno povrće, meso te morske plodove. Fun fact, Espana dolazi od riječi Ispania što u prijevodu znači zemlja zečeva.Iako postoji bezbroj verzija paelle, ja vam donosim svoju omiljenu:
• 1 veća glavica luka
• 50 ml maslinovog ulja
• 4 češnja češnjaka
• 1 chorizo kobasica
• 3 rajčice
• 1 paprika
• 1/2 žličice šafrana
• 200 g piletine na kockice
• 250 g kozica, očišćene
• 200 g škampa ili cijelih kozica
• 150 g graška
• 200 g riže za paellu (kratko zrno)
• 500-700 ml povrtnog temeljca (može i pileći)
• sol, papar, mljevena paprika
1. U loncu ugrijte temeljac te mu dodajte šafran. Rajčice i papriku operite, posušite te izrežite na komadiće.
2. U široj tavi na malo maslinovog ulja prepržite chorizo kobasicu iskidanu na fete. Izvadite iz tave te dodajte usitnjen luk. Dinstajte na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte usitnjen češnjak te piletinu.
3. Kad se piletina zapekla sa svih stana dodajte usitnjenu rajčicu i papriku te očišćene kozice. Začinite sa soli, paprom i mljevenom paprikom. Pirjajte par minuta pa dodajte grašak i rižu, rasporedite po cijeloj tavi i sve podlijte temeljcem. Cijelo vrijeme miješajte te dolijevajte temeljac po potrebi.
4. Nakon 15-ak minuta dodajte cijele škampe ili kozice te po potrebi još temeljca. Poklopite i kuhajte još 7-10 minuta.
5. Na kraju umiješajte chorizo preprženu kobasicu te kratko promiješajte.
6. Paella je gotova.
Učitaj još... Prati me na Instagramu
Privatnost i Kolačići: Ova web-stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web-stranice prihvaćate korištenje kolačića.
Kako bi saznali više, uključujući kako kontrolirati kolačiće, pročitajte ovdje: Politika kolačića
COPYRIGHT © 2021. BAKE ME · NINA MRVICA