Čokoladni fudge je poslastica koju morate obožavati. Zalogaj prepun kremaste čokolade koja se topi u ustima. Jednostavno savršeno!

 

 

Još ako ga možete napraviti za svega 10-ak minuta, onda će i vama ovaj recept biti dobitna kombinacija. Čokoladni fudge možete raditi s dodatkom sjeckanih orašastih plodova, suhog voća i sl.

 

 

Možete ga raditi od čokolade za kuhanje ili kombinacije mliječne i tamne čokolade, ovisno kakvu čokoladu najviše volite. Ja sam koristila čokoladu sa 65% udjela kakaa.

 

 

Za čokoladni fudge vam, osim čokolade treba još samo kondenzirano mlijeko. I to je to!

 

Savjetujem vam da koristite čokoladu u komadu umjesto čokoladnih kapljica jer se bolje topi i dobit ćete ljepši rezultat. Također, bitno je da vam čokolada bude dovoljno usitnjena kako bi se ravnomjerno i što lakše rastopila.

 

 

 

 

NAJJEDNOSTAVNIJI ČOKOLADNI FUDGE

SASTOJCI
 • 405 g čokolade sa 65% udjela kakaa ili po želji
 • 480 g kondenziranog mlijeka
 • 1 žličica arome vanilije
PRIPREMA
 1. Pripremite kalup približnih dimenzija 15 x 15 centimetara. Obložite ga papirom za pečenje. Papir lagano pošpricajte uljem u spreju ili namažite tankim slojem rastopljenog maslaca kako bi se fudge što lakše odvojio.
 2. Čokoladu nasjeckajte na što tanje komadiće.
 3. U srednje veliki lonac s debljim dnom stavite nasjeckanu čokoladu i kondenzirano mlijeko. Neka vam vatra bude skroz lagana. Ovaj korak je jako važan (kako vam čokolada ne bi izgorjela).
 4. Špatulom cijelo vrijeme miješajte čokoladu i kondezirano mlijeko (radite kružne pokrete od dole prema van).
 5. Smjesa vam treba biti kompaktna i sjajna, ali pazite da se čokolada nije potpuno otopila. Fudge vam treba izgledati gusto.
 6. Sada lonac maknite s vatre, dodajte aromu vanilije i još minutu promiješajte.
 7.  Pripremljeni fudge prebacite u kalup i špatulom mu poravnajte površinu.
 8. Pustite da se ohladi, oko 45 minuta do 1 sat.
 9. Fudge jako oprezno izvadite iz kalupa pa okrenite naopako, odignite papir te iskidajte kockice jednake veličine (veličinu možete sami odrediti).
 10. Svaku kockicu fudgea možete zamotati u papir ili poslužiti na pladnju.
 11. Držite u zatvorenoj kutiji na sobnoj temperaturi i potrošite unutar 14 dana.

 

Dobar tek!